Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Hemmautställning

2011-09-06

Nu har vi klarat av årets största arrangemang här hemma på gården. I lördags var det utställning och det var massor med starter. Det har ju varit svårt för många föreningar att få ihop starter på sina lokalutställningar men här var det inga sådana problem, trots att vi var sena ut med propositionen. Det var ca 50 hästar anmälda till utställningen och 35 starter i ridklasserna. Många hästar gick både ridklass och utställning så det var lite pyssel med katalogen men vi fick ihop ett bra tidsprogram och det flöt på riktigt bra. Utställningens prisansvarige, Marie tog massor av fina bilder som ni kan se här: https://picasaweb.google.com/115633200362699003314/STPOFHolo20110903?authkey=Gv1sRgCOrYyI_M1_KFUQ

Av våra hemmaponnyer så var det flera som placerade sig både i ridklasser och utställning. Det var extra roligt att alla barnen visade ponnyerna själva och de var verkligen jätteduktiga. Jag tror att vi har några framtida visare bland dem vilket förhoppningsvis kan minska lite på mitt eviga springande. Det var en kanondag och jag hoppas att vi orkar göra om den nästa år.

De små welsharna höll fanan högt och det blev guld till Salstas Chealsy, Mint, Carolina, och deras far Splendid. Lille Mint fick hela 42 poäng och en tia på typen vilket är fantastiskt. I ridklasserna var hemmaponnyerna nästan lite överlägsna, de vann i princip i alla de klasser som de var med i. Det blev seger för Pärlan och Casper och andraplatser till Arianna, Idylle och Delilah. Delilah är en liten solskenhistoria, hon var utdömd och ett par dagar från döden då den nuvarande ägaren, Sylvia, förbarmade sig över henne och köpte henne för en mycket billig peng. Nu startade hennes dotter Andrea henne och hon såg helt överlycklig ut över att få ut och hoppa igen och det blev alltså en andraplats i working hunter pony. Bäst för dagen var dock Olivia och Casper som vann två klasser och dessutom visade att det aldrig är fel med en bra exteriör. Detta gjorde att de vann meetingpriset som bästa allround.

Jag skulle egentligen haft med Sunny på utställningen, men hon har tappat sin fina form och därför fick hon stå över. Joop däremot fick vara med och han blev hela utställningens bästa veteran och reserv BIR med 40 poäng. Han är faktiskt i riktigt fin form efter sommarens bete och det var roligt att få visa upp honom, trots att han sin vana trogen hasade runt i ringen med en lagom uttråkad min. Best in show blev en mycket fin welshingst, Mälby Mangold, och reserv blev en connemarvalack, Hagens Yuppie, som visades i ett otroligt bra skick av matte Annki.

För att dokumentera i vilket fint skick Joop  är för tillfället (ren och utan tovor i manen) så tog jag med kameran ut när han till sist fick gå ut efter utställningen. För en gångs skull var han lite fotogenisk och det blev några fina kort på honom.

Huvudbild...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galopp...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skutt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han är väldigt fin men någon som nästan är finare är hans dotter...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gillar varandra och hon är faktiskt en orsak till hans i år något toviga hårrem.

far och dotter nos mot nos...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit två galna veckor med förberedelser och annat viktigt att göra men nu börjar jag landa lite igen.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden