Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Framgång

2014-09-28

När man jobbar med djur så går det mesta upp och ner, det är sällan man exakt vet hur saker och ting ska sluta. Just nu har vi haft ordentlig medvind här på gården och det mesta verkar gå som det ska.

Vi har haft ett par otroliga veckor med lille Mint som bara blir finare och finare. Han har tillbringat sommaren hemma på Salsta där han har betäckt ett gäng med ston och kom tillbaks lagom till vår hemmautställning där han slog till och blev BIS samt overall champion. Veckan efter for vi hela vägen till Nybro för att starta i kvalitetsbedömningen där och då slog han till med att få en gångartsutmärkelse. Eftersom han nu var kvalad till finalen i Vetlanda var det bara att packa in honom denna helg och fara på ny långtur. Vi hade nu också turen att få visa honom i tävlingen om årets ponny, en tävling där årets vinnare från de olika ponnyrasernas riksutställningar tävlar om vem som är vackrast. Det var ett sant nöje att få visa upp Mint bland alla andra fina och efter en massa späning stod det klart att han vann även detta och han kan alltså titulera sig årets ponny 2014, en stor ära. Idag var det då dags för finalen i kvalitetstävlan och även där visade han sig fint och fick med sig titeln bästa gångartsponny kategori B 2014. Nu får vi leta efter nya utmaningar för denna fantastiska lilla individ som vid fyra års ålder hunnt med mer och vunnit mer än vad de flesta klarar på en hel livstid. Det är verkligen spännande att få följa med på hans resa och jag fick ju faktiskt vara med och tillverka honom för fem år sedan:)

Mint som föl, vacker som en dag redan då...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förutom Mints framgångar så rullar det på även med de andra djuren, Kajsa visar framfötterna varje gång hon visas upp och Astrid är konstaterad dräktig och kommer att föda fram ett nytt litet kompani med boxervalpar.

Framgång föder framgång brukar man ju säga och just nu stämmer det ganska så bra och då gäller det att passa på och njuta av livet. Det kommer ju snart en ruskig vinter med mörker och kyla så man måste bunkra upp lite positiv energi att ta av de där dagarna man hasar runt i lera eller minusgrader så att man överlever till nästa vår.

Tack och godnatt!  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden