Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Olika falla ödets lott...

2010-07-19

Det var ett litet tag sedan jag senast var inne här men nu har saker och ting börjat lugna ner sig lite igen så nu blir det fler nya inlägg.

Idag har vi firat morfars 90-årsdag och jag måste säga att det är strongt gjort att uppnå den åldern och fortfarande vara så pigg som morfar. Det är bara någon vecka sedan han sist var ute och slog beten med traktorn i 32 graders värme...

Skål och stort grattis till morfar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För övrigt så har det hänt ganska så mycket senaste tiden men hela familjens fokus har ändå fått ligga på min morbror som har opererat en hjärntumör. Att operera i hjärnan är alltid ett svårt ingrepp och det har varit lite knaggligt fram tills nu men som det ser ut idag så hoppas vi att fortsättningen ska gå bra.

På hästfronten så har det mest handlat om welshar och utställningar på senaste tiden, men det har varit mycket roligt och positivt. Splendid visar hela tiden vilken hög klass han håller, inte bara som utställningsindivid utan även som avelshingst. På tre utställningar i rad så har först Salstas Miss Splendid blivit BIS i på Vätö, sedan blev SalstasTamara BIS i Kållared och så igår blev Splendid själv BIS i Linköping före sina fina döttrar. Detta är fantastiska framgångar för Splendid men mest för Bettan på Salsta som har fött upp alla dessa fina ponnyer. Att en uppfödare tar hem tre BIS-titlar i följd med tre olika ponnyer kan inte tillhöra vanligheterna, det visar på en otroligt hög och jämn kvalitet i aveln.

Det är lite intressant också att igår var alla tre på samma utställning och bara två veckor tidigare blev ju Splendid slagen av Miss Splendid men igår så var hon en bit efter sin far. Det är väldigt tydligt att dagsform och domare spelar väldigt stor roll i hur resultatlistan ser ut. Splendid har nu aldrig travat så bra som han gjorde igår och därför höjde han sig ytterligare ett snäpp och fick hela 44 poäng, 99899 är en fantastisk rad. BIR-ringen kunde egentligen ha kallats för Salsta-mästerskapen då det gick fem Salstaponnyer i den och bara två andra. Först av Salstaponnyerna åkte Miss Splendid ut denna gång med 40 poäng, andra ut blev Tamara med 41 poäng, tredje ut blev Mata Hari också hon med 41 poäng. Kvar i ringen fanns då bara Splendid och Magic Rose och som sagt var så blev Splendid BIR och till någras förvåning så blev Rosie reserv med hela 42 poäng. Rosie blev senare fyra i BIS-ringen, en mycket fin framgång för henne.

Rosie och Splendid ägnade dessutom förmiddagen åt att gå ridklasser där de fick massor av beröm. Rosie är i princip bara riden i två månader men skötte sig som om hon aldrig gjort annat än att vara ute och tävla. Det är väldigt roligt när ponnyerna kan få visa sin allsidighet på detta vis, först går de bra i ridklasser och sedan i utställningsringen. Även domaren sa att det syntes på Splendid att han arbetar och hon tyckte att det var väldigt positivt för att gångarterna förbättras och ponnyn blir stark och musklad.

En välmusklad vacker Splendid...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 1

2010-07-20 19:38:56 - Fian

GRATTIS WALTER!!! Många kramar från Fia
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden