Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Mer om ryggen...

2008-10-08

Nu har det blivit bestämt att jag ska operera ryggen. Jag var på Huddinge sjukhus igår och blev undersökt av ortopeden där. Jag fick se de senaste bilderna på ryggen och där ser man diskbråcket tydligt och enligt läkaren så är det ganska stort. Hon undersökte också reflexer som var ganska obefintliga och känsel som jag inte har och drog lite villket gör ont. Om man har så mycket symptom efter så lång tid så är det läge att operera sa hon. Bra tänkte jag då händer det äntligen något! Men man ska aldrig ta ut segern i förskott, det är nämligen ca fyra månaders väntetid om man vill bli opererad på Huddinge. Så länge kan jag inte vänta, det har ju faktiskt redan gått tre månader som jag inte har kunnat göra någon nytta på. Det enda positiva var att om jag ville åberopa vårdgarantin så är de tvugna att ordna operation inom tre månader, fast då kan man bli tvungen att åka till ett annat sjukhus någonstans i landet och har man otur så hamnar man i Luleå. På hemvägen så var jag alltså ganska deprimerad och tänkte att detta är ju hopplöst. Jag var faktiskt så nere att jag var tvungen att tröstshoppa lite, så det blev två toppar på Kappahl.

Men efter att ha shoppat, ätit lunch och funderat lite så var det bara att ta tag i situationen för så här kan man ju inte ha det. Jag gjorde lite eftersökningar på internet för att se vad för alternativ det finns om man vill skynda på det hela lite. Det finns nu något som heter vårdval Stockholm som innebär att om man bor i Stockholms län så kan man välja villken vårdgivare som helst som har avtal med landstinget. Det finns då i Stockholm två ryggkliniker som opererar diskbråck dels ryggkliniken i Strängnäs och så något som heter Spine center. Båda dessa har betydligt kortare väntetid på operation än fyra månader. Det är underligt att de privata alternativen har så mycket bättre planering än de landstingsstyrda. Om man lider av ett sådant diskbråck som jag gör så bör man operera inom tre månader från första symptom för att förkorta sjukskrivningstiden. Nu har jag fått vänta tre månader innan jag fick träffa ortopeden och om jag hade vänt mig till Södertälje sjukhus så var det ju nio månaders väntetid innan man fick komma till ortopeden. Den som har klanat till det mest är egentligen vårdcentralen som inte vill remittera mig till ortopeden överhuvudtaget eftersom ischias ändå läker ut av sig själv... Jag har nu kontaktat Strängnäs och satt upp mig på listan där och med lite tur så kan jag få bli opererad inom fem veckor.

Det är verkligen konstigt att man ska behöva ta reda på allt sådant här själv. Tänk på alla dem som inte har tillgång till internet och som inte orkar ligga på som jag, de får helt enkelt ingen hjälp. Det är inte konstigt att folk klagar på sjukvården när den är så svår att förstå sig på.

Så, nu har jag fått gnälla av mig lite så det räcker för några dagar till! 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden