Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Tänk att få vara katt...

2009-12-07

Idag var Maja ännu argare än igår, hon avskyr verkligen sina nya ponnykamrater. Vid utsläppet så bet, sparkade och pep hon för att flytta på dem men de bara ignorerar henne eller flyttar sig precis så långt de behöver för att hon inte ska nå dem. Hon fortsatte med sina pip och protester även inne i stallet på eftermiddagen utan vidare resultat. Det är inte lätt att vara ett surt halvblodsto när ingen bryr sig.  

Eftersom det nu har regnat och varit lervälling överallt så har jag idag tagit in de hästar som gick i lösdrift framför huset. Deras hage är som ett hav av lera och då de inte har några torra fläckar kvar så går det inte att låta dem gå där längre. Det blir en massa extra jobb och ytterligare omfördelningar i hagarna, men det var nödvändigt att ta in dem.

Kissen och Katten vill inte heller vara ute i det tråkiga vädret vilket är bra eftersom senast Kissen var ute så kröp hon in under huset och vägrade komma fram. Vi letade som galningar men kunde inte hitta henne, men när jag ropade så kunde man höra ett skrapande ljud under ena kökskåpet. Hon befann sig alltså någonstans under köksgolvet och började krafsa när hon hörde mig. Jag såg naturligtvis framför mig hur vi skulle bli tvugna att riva upp golvet för att få fram henne, ingen vill väl ha en katt fast under köksgolvet som skrapar och skrapar. Som tur var så lyckades hon hitta ut efter ett par timmar och kom in ganska hungrig och dammig. Efter detta så har det beslutats att hon inte får gå ut förrens hon visar tecken på lite mer eftertanke i sina handlingar. Detta är inte så svårt att genomföra då hon inte förstår sig på hur kattluckan fungerar, det blir värre den dagen hon kommer på hur man tar sig ut genom den. Fast man kan ju hoppas att när hon väl klurat ut hur luckan fungerar så har hon blivit så smart att hon också förstår hur man tar sig fram om man har råkat krypa in under ett golv.Katten däremot tar sig både ut och in men väljer att vara inne om vädret är tråkigt.

Jag är faktiskt lite avundsjuk på katterna som ju går genom livet med en självklar säkerhet och bara gör det som faller dem in. Tänkt vad skönt att bara få rulla ihop sig i en liten boll och somna om när det regnar eller verkar vara kallt ute.

Tack och godnatt!

 

 

Antal kommentarer: 3

2009-12-08 19:27:09 - Sophia

Idag verkade dock Maja ha accepterat sitt öde för hon stod väldigt nära Nelly när jag skulle ta in henne :P

2009-12-08 22:11:23 - Ulla, u

Vad bra att du skaffat katter! Så blir det ännu mer roliga historier (utöver hund- och häst-varianterna) att skratta åt på kvällskvisten när man kan behöva läsa något uppmuntrande... :)

2009-12-09 10:03:55 - Exzentrics Marie, zaba@telia.com, welcome.to/stuteri.exzentric

I mitt nästa liv SKA jag bli katt!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden