Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

En samvetsfråga

2013-02-06

Egentligen så har jag ett väldigt bra liv, jag bor i ett land där jag får tycka som jag vill, jobbar med min hobby och har massor av positiva människor omkring mig. Om man försöker utgå ifrån allt det som är positivt i livet så blir ingenting för svårt att klara av och man kan möta olika utmaningar med fötterna stadigt placerade på marken.

Självklart har människor olika åsikter i olika frågor men man får aldrig ta en annan människas åsikt perssonligt, så fort man gör det så övergår man lätt i personangrepp. Man får gärna hata åsikten, men aldrig människan. Folk som inte har verklighetsförankring och som känner sig små skyller gärna sina egna misslyckanden på andra och vissa människor spelar på dessa människors känslor av misslyckande och tar sig fram genom att få stöd av sådana personer. Ett tydligt exempel på detta är Sverigedemokraterna som med stor skicklighet de senaste åren spelat på människors missnöje och brist på logiskt tänkande. Jag blir sällan rädd för saker, men faktum är att detta partis framgång skrämmer mig ordentligt. Om det land som jag nu är ganska så nöjd med skulle hamna i en situation där ett sådant parti får styra den allmänna debatten för mycket så vet jag inte om det är så kul att bo här längre. För mig är det helt obegripligt hur man har tillåtit dem att ta sig så långt som de har, det största misstaget man kan göra är att inte lyssna på dem så att man sedan kan debattera ner dem. Varje gång man möter en åsikt som är totalt motsatt all logik måste man möta den och våga stå emot, den kommer inte att försvinna bara för att man ignorerar den. Rasism och annan farlig fundamentalism växer bäst i mörkret.

Vi mäste börja möta dessa människor sakligt och med sanning så att vi kan slå hål på deras argument. Nazismen fick växa oemotsagd i Tyskland och visst, de byggde upp den tyska ekonomin, men priset blev ett världskrig och miljontals döda. SD har många likheter med de tyska nazisterna, på ytan är de välpolerade och de spelar på populistiska idéer om att det är "alla andras" fel att vissa människor i landet har det svårt. För alla er som nu kanske röstar på SD, hur i hela fridens namn kan man tro att det skulle bli bättre för att man skyller på någon annan, det är verkligen att göra det lätt för sig.  

Det finns ingen som tvingar oss att vara olyckliga, sluta att tänka på eländet i livet och försök fokusera på det som är bra så blir det lättare att älska människorna omkring dig. Det kanske också blir lite roligare att leva om man slipper gå runt och misstänka att andra är ansvariga för ens eventuella olycka eller lycka. Politik handlar inte bara om mystiska ekonomiska debatter och stora samhällsfrågor, det handlar även om hur vi vill leva våra liv och vilka grundvärderingar vi vill att de som styr samhället ska ha. Man måste utgå från alla människor lika värde och ha en humanistisk grundsyn där man hjälper dem som är i behov av detta oavsett hudfärg, kön eller sexualitet. Det är allas vår skyldighet att se till att vårt samhälle fortsätter att färdas i rätt riktning och att vi röstar mot dem som vill hata och stänga ute.

Tack och godnatt!  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden