Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Skräpigt

2012-11-16

Det här med den lilla brinnande bilen har idag dragit ut till en liten följetong. När de bogserade bort den så glömde de ju kvar en liten hög på min uppfart och idag tog jag itu med att ringa runt för att se vem som var ansvarig för denna lilla hög. Jag började med polisen som ju var de som var ansvariga för att ringa bärgaren. de tyckte att det var underligt att inte bärgaren tagit med sig allt skräp, men det var ju i nte deras ansvar att hämta upp det som blivit kvar utan det måste ju vara en fråga för brandkåren. Jag ringde till brandkåren som också tyckte att bärgaren skulle tagit med sig skräpet, men de åker inte ut och hämtar något skräp. Om det låg på vägen så var det ju kommunens problem, men nu låg det ju mest på min mark och då var det nog egentligen bärgaren eller bilägaren som är ansvarig. När de föreslog att jag skulle ringa bilens ägare slog jag lite bakut, det kan ju aldrig vara så att jag ska ta ansvar för skräp som lämnats kvar efter att brandkåren släkt en brinnande bil som rullat in på min mark och som sedan polisen ordnat bärgning till! Även om det nu är bilägaren som ska ta bort skräpet så vet ju inte jag vem det är så då borde det vara polisens jobb att kontakta honom eftersom de håller på och utreder själva olyckan och nu kan man ju inte heller bara sopa upp skräpet eftersom det innehåller en hel del miljöfarligt avfall och då måste det vara någon behörig person som sedan transporterar detta till lämplig anläggning. Efter denna utläggning fick jag då numret till den ansvariga brandmannen i Järna som kanske kulle kunna hjälpa mig då han var insatt i fallet. Det numret var det dock inget svar på och efter flera försök ringde jag tillbaks till brandkåren i södertälje. De blev lika förvånade som jag över att det inte svarades då det var en jourtelefon. Man kan ju undra hur det ska fungera om det nu börjar brinna någonstans och de inte svarar. Södertäljes brandkår tyckte ändå att det var mitt ansvar att fortsätta ringa, de kunde inte ta på sig att försöka få kontakt med Järnas brandkår. Efter många försök så har jag fortfarande inte fått något svar så nu ligger alltså högen kvar en natt till då ingen vill ansvara för den, riktigt skräpigt av dem enligt mig. Nästa steg blir väl att ringa Länstidningen och låta dem komma ut och fotografera högen som innehåller både kylare och andra små motordelar, då kanske någon vill ta hand om den.

Tack och godnatt (från en snart mycket irriterad johanna)!

Antal kommentarer: 2

2012-11-17 13:00:10 - Millan, nyvretensstuteri@hotmail.com, blogg.passagen.se/ostergrytinge

Har tyvärr en del erfarenhet av skräpbilar som dumpas på vår mark. Så länge den står på marken som ägs av oss , är det vårat ansvar att få bort den. Men en polis tipsade oss om , att om vi puttar ut den på allmän väg , så blir det trafikverkets sak att få bort den.

2012-11-18 20:21:14 - Karin

Annars brukar det ju vara räddningstjänsten som får städa upp efter olyckor...

Det kan kanske ses som en form av avfall? Kommunen har i princip monopol på bortforsling av avfall. Kontakta ansvarig för renhållning/avfallshantering. Hoppas att det ordnar sig!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden