Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Snygga Sunny

2011-08-22

Sunny har nu fått gå ut på stora betet med de andra stona. Hon är faktiskt i mycket fin form trots att hon börjar bli lite äldre och precis har klämt ut en fölunge. Jag har faktiskt anmält henne till vår utställning som vi ska ha här om två veckor. Joop, Arianna och Lydia ska också ställas ut, Arianna ska vara med i en kombinationstävling igen om att bli bästa allround. Lydia har ju fått bra poäng förut och Joop är nu veteran så det ska bli lite roligt att visa dem. Annars så är det en väldans massa welshar med och faktiskt en del connemaror också. Nu håller vi tummarna för att vädrets gudar står oss bi så att vi kan vara ute. Det går ju att vara inne men eftersom det är ganska stora startfält i ridklasserna så är det klart väldigt mycket bättre att få vara ute.

Sunny och fölet tyckte nog att jag var lite dum som tyckte att de skulle umgås med andra hästar och det blev en massa spring och bensprättande innan de fann sig.

Sunny kan verkligen fortfarande röra sig...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilla fölet skuttar också i någon slags galopp...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De är verkligen väldigt fina, mor och dotter

För tillfället så rullar allt på ganska bra annars. Det är många barn som rider här nu och alla hästar är friska och ser bra ut. Det enda smolket i bägaren är att jag just har förlorat min gamla traktor. Den har jag kört sedan jag var 11 år och nu har den gått till en bättre plats. Det var en gammal grålle som var tillverkad 1953 och den har verkligen bara gått och gått ända tills nu. Den började läcka olja och diesel för ett tag sedan och jag körde ner den till verkstan för att den skulle gås igenom. Den puttrade glatt ner till Hölö och jag lämnade den där i förvissningen om att jag skulle hämta en ännu piggare traktor några dagar senare. Tyvärr så gick det inte som jag hade tänkt mig, när de skulle köra in den i verkstan så började den spruta olja och det var helt enkelt så allvarliga fel på kompressionen att det inte skulle löna sig att laga den. Efter en hel del ångest så beslutade jag mig för att helt enkelt ge bort den till en granne (Nisse)som har en likadan traktor. Den har det alltså just nu lite bättre än här då Nisse är duktigt på att fixa med traktorer och det finns en liten chans att den lever vidare (dock utan mossa på motorhuven och getingbon i motorn som den fick ha hos mig). Det är lite lustigt att man kan sakna vissa döda ting mer än andra, men min gamla traktor har varit med mig länge och det var inte lätt att släppa den. Det har blivit många puttrande turer runt gården med gamla grållen. Kanske så kommer jag skaffa något liknande i framtiden men inte detta år.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2011-08-26 11:44:31 - Michaela, micihaela_grinsfeldt@yahoo.se

Så fiiina!! :) Måste komma och hälsa på snart och få se underverken! Kramar
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden