Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Duktiga welshar

2010-09-05

Det har varit ytterligare en helg med fina framgångar för welsharna från Salsta. Igår var jag på utställning i Norrtälje med Mata Hari och hon blev reserv BIS och fick massor av fina priser. Hon fick 41 poäng vilket var dagens högsta poäng. Domaren var väldigt hård och delade bara ut sex guld under hela dagen (det var 60 ponnyer med) så det var lite extra fint att hon fick så pass bra poäng. För alla som undrar hur man orkar åka ända till Norrtälje och sedan två och en halv mil upp i skogen så kan jag berätta att först så fick vi en rosett, plakett, stallboken och en keps för att hon vann sin klass (den var hon ensam i) sedan fick vi ett täcke, en ficklampa och en till rosett för att hon var bästa ungponny i sin ras. Hon blev sedan bäst i rasen och då blev det en rosett till och ett USB-minne. Innan BIS-ringen så utsågs hon till bästa unponny alla raser och då fick hon en rosett och ett gehäng plus en ostbricka och en kryssning på Eckerö-linjen. När hon sedan blev reserv BIS så blev det en rosett, ett gehäng, blommor, magmedicin för hund och häst samt två måltider på McDonalds och en prenumeration på tidningen ridsport. Jag måste säga att den som ansvarar för sponsringen i Roslagens ponnyavelsförening är fantastisk!

Vackra Mata Hari...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag var det premiering för Miss Splendid (Majsan) och Silver Bell (Pinglan). Majsan fick 42 poäng och avelsdiplom och Pinglan fick 39 poäng och klass 1. Majsan har under året varit väldigt jämn på sin höga nivå, det är tredje gången hon får 42 poäng av den tredje domaren. Pinglan är en lite ojämnare individ som har en väldigt fin sida men saknar lite schwung i traven.

Valparna har nu börjat äta lite fast föda och de är därför ännu gladare varje gång man kommer. De verkar klara övergången bra och magarna är i ordning och lika tjocka som innan. Deras personligheter blir mer och mer utpräglade för varje dag som går. Bina har idag fått nosa på Astrid och Arnold utan att Ida har tyckt att det skulle vara någon fara. Bina är dock lite tveksam då de små genast började gny och trampa runt benen på henne i förhoppningen att även hon kunde leverera någon sorts mat. Hennes svar på detta beteende är att titta åt ett annat håll med en lätt lidande blick. Jag tror att hon befarar det värsta, nämligen att det framtiden kommer att finnas en hel drös med små boxerbarn som hon måste uppfostra. Hon tycker att det räckte med Ida som var som att uppfostra en hel armé. Nu när hon har uppnått tio års ålder har hon gått i pension från arbetet som general och hennes planer på en boxerarmé har nog också lagts åt sidan. Nu kommer det ju bara att bli en huligan kvar att uppfostra men det ska ju bli Idas jobb. Bina kan nog föregå med gott exempel och lite skäll i örat ibland men skutt och lek slipper hon nog. Ida och Bina när Ida var en liten huligan, Binas min säger allt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder på de små underverken får komma senare då hemsidan krånglar igen...

Tack och godnatt! 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden