Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Nytillskott i barnkammaren

2010-09-08

Idag har valparna varit ute i det stora utomhuset för första gången. Detta var lite läskigt enligt dem och deras ömma moder orkade bara hålla reda på dem i sisådär tio minuter, sedan hade hon fullt upp med sedvanlig utskällning av diverse löst folk som traskade förbi nere på vägen. De små stackarna fick först en liten chock av de högljudda skallen och sedan blev de övergivna mitt på en stor gräsmatta. Som tur var så satt Bina precis lagom långt bort så att de kunde fly till den relativa tryggheten bredvid henne. Bina är väl inte överdrivet road av att vakta tre små huliganer men eftersom Ida gör ett så dåligt jobb i hennes ögon så får hon kliva in och ta ansvar. Efter bara en liten stund i solen så somnade dock alla och de orkade knappt vakna till för att bli inburna. Sedan sov de som små stockar i över en timme, utmattade av alla nya intryck.

I förrgår så födde kissen en kull med småttingar till så nu har vi barnkammare både i köket och i hallen. Sex små svarta ungar blev det som nu ligger i en hög i lådan. Hon födde dem faktiskt i Mormors garderob (som tur var så låg det en ylletröja med konstig färg där som inte används) men de har nu flyttat till mitt kök. Med tanke på hur många de är så var det inte konstigt att hon såg ut som en fotboll sista tiden. Hon har nu återgått till sitt vanliga slanka tillstånd.

Ida sitter nu och suktar efter de nya små barnen då hon tycker att hennes egna är alldeles för stora. Hon skulle gärna byta med kissen då hon tycker bäst om barn som bara ligger som små kollin och som man kan tvätta och pyssla med. Hennes egna telningar är högljudda och har fått tänder så det är inte så bekvämt när de diar. De diar nu från en stående mor som mest vill ägna sig åt städning och att äta. Kissen däremot är mycket nöjd med sig själv och sina barn och lägger sig gärna på rygg med barnen på magen så att alla kan se hur duktig hon har varit som har lyckats klämma ut så många. Kissen är dock lugnet själv och har inte något alls emot att alla barnen i stallet kommer in och lyfter och ojjar sig över hennes småttlingar. Barnen (och även de vuxna) är alldeles till sig över alla söta små hundvalpar och kattungar och jag börjar så smått fundera på att ta fem kronor i entré av alla besökare, kanske ett effektivt sätt att bli rik på...

Tack och godnatt!

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden