Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Nytt år!

2009-01-01

Nu är det årets första dag och jag tänkte berätta lite om hur planerna för det nya året ser ut.

Först på listan av saker som behöver göras står inridningar av diverse unghästar. De som ska jobbas med är L-hästarna, Lydia, Lukas och Love och så småningom M-hästarna, Mambo, Metallica, Maja och Millan. L-hästarna med sikte på kvalitetsbedömning eller lite tävling och försäljning och M-hästarna ska bara ridas in. K-hästarna är i stort sett klara, Kurt och Fia ska säljas (Fia är faktiskt redan paxad) och så får vi se vad som ska göras med Rune och Kalinka (Kalinka är mitt lilla problembarn).

Under våren så ska Ida paras med lämplig hane och så hoppas vi på många småboxrar. Om det går som jag tänkt mig så behåller jag en tikvalp eftersom Bina är gammal, och så säljs resten. Nu är alla ni som inte vill "råka" köpa boxervalp varnade iallafall!

Två föl väntas det också, Emma och Finns sista och Titti och Joops andra. Vilka som ska betäckas i år är inte riktigt bestämt men Titti kommer nog betäckas om med Joop, om allt går som det ska. Emma får ett välbehövligt friår efter sju föl på raken och Sunny kommer nog att tävlas. Nelly ska också betäckas men det är inte bestämt med vem ännu. Jag har ju också en hel drös med ungston som kan betäckas, men det gäller att inte ta i för mycket. Jag skulle också gärna vilja göra ett till föl med Kylie och Elmshorn då det första är helt sanslöst fint och Elmshorn är ju ganska gammal så det finns risk att han inte håller så länge till, men det hänger lite på hur det går med ridningen av Canja och Kylie. Om Canja skulle gå sönder igen så kommer hon att betäckas om, men om hon håller så betäcks Kylie.

Midas ska ut och tävla som vanligt och så ska jag försöka dra igång Canja och några av unghästarna.  Det blir nog några större meeting som Vingåker och förhoppningsvis lite fälttävlan också. Dessutom så blir det kanske lite coaching av ponnybarnen som satsar på midsommarcupen och lite olika divisioner också.

I sommar så kommer det att hållas en connemarautställning här på gården med ridklasser och allt. På Salsta kommer det att bli riksutställning för welsh och där blir jag engagerad som tränare av Salstaponnyerna inför ridklasserna. Riksutställning för connemara kommer att gå i Norrköping (enligt ryktet) och där kommer Joop få vara med. Det blir mycket utställningar i sommar vilket jag inte brukar hålla på med men ibland blir saker bara så. 

Förhoppningsvis så kommer det också att hinnas med en del tillridningshästar och försäljningshästar också i år. Lite stobesök till hingstarna vore också trevligt även om ponnyaveln aldrig genererar så många ston per hingst. Joop är ju en topphingst på många sätt och man kan ju bara hoppas att fler personer använder sig av honom så att det blir lite fler avkommor med hans blod i sig.

Lite byggprojekt tänkte jag också starta i år, som tex utebanan som skulle ha gjorts om förra året. Jag skulle också ha byggt en ny lösdrift till unghästarna som inte blev av pga ryggen så det måste jag också ta itu med i år. Om jag kan få ordning på den så kan jag ta in fler inackorderingar vilket behövs då det är en ganska lång kö på stallplatserna här. Lite tillbyggnader på terrängbanan kan vi nog också få till under året.

Det är som synes fullbokat hela nästa år, som det ska vara i början på året.

Tack för idag! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden