Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Vätö

2012-09-02

Regnet det bara öser ner... Så har det iallafall känts de senaste veckorna och speciellt de senaste dagarna. Igår var vi på en riktigt blöt tillställning på Vätö i Roslagen som trots regn från ovan och vattenbad underifrån blev riktigt trevlig. Vätö var nog ett av de blötaste ställena i landet och bilen var väl avsköljd efter att ha puttrat genom ett par enorma pölar på väg till och från utställningen. Vi hade med oss Mata Hari, Magnolia och Princess och alla tre fick guld. Magnolia blev fölchampion mot föl av alla raser och hennes mamma blev reserv BIR. Lilla Magnolia är nu en riktig favorit, jag funderar allvarligt på att "glömma" kvar henne här hemma när nu mamma Mata Hari snart ska hem till Salsta, undrar om Bettan skulle märka något...

Magnolia under en hel hög med rosetter...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Princess var den som fick allra finast bedömning och hon blev inte bara BIR utan gick nästan hela vägen i BIS-finalen och slutade som reserv BIS med hela 42 poäng. Princess är också hon ett väldigt trevligt litet sto som är otroligt lätt att ha med att göra. Hon är i sommar inriden på nolltid och har ju dessutom fått riktigt fina poäng både på utställning och på treårstest.

Princess med ännu fler rosetter...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det nästan slut på utställningssäsongen för ponnyerna men jag ska nog lyckas komma på något att göra på helgerna ändå.

Mitt lilla myrkrig verkar nu vara slut för detta år då myrorna har dragit sig tillbaka pga det dåliga vädret. För tillfället så verkar det dock som om jag fått några att flytta då det efter att ha fått saft har försvunnit. Först så hände det ju ingenting när jag ställde ut saft åt dem (förutom att Kajsa stoppade dit trynet och drack upp den lilla saftskvätten) men efter någon vecka så försvann faktiskt myrorna. Troligtvis så var det en kombination av att jag hällt myrr på dem, öst saft ner i deras hål och att Astrid grävt efter saften så att det blivit oordning. Nåja, kriget kommer antagligen att fortsätta nästa år och då blir det dessutom en ny krigsinsats mot stallsvalorna. Svalorna har ju häckat i stallet i flera år och de är nu väldigt många men vi har nu en plan för att de inte ska kunna sitta i traket och bajsa på hästarna nästa år. Planen är att sätta flugnät i alla dörrar så att de inte kan ta sig in och förhoppningsvis så flyttar de då istället ut på logen där ingen behöver få deras bajs i huvudet. Det är en ständig kamp att bo på landet, är det inte myror eller fåglar så är det snö och lera.

Tack och godnatt! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden