Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Äntligen varmare...

2010-01-14

Äntligen har vi haft en dag med varmare än 10 minusgrader! De har lovat och lovat att det skulle bli varmare men idag var det första dagen som prognosen slog in. Skillnaden är enorm, äntligen kan man vistas utomhus utan att frysa ihjäl efter tio minuter. Det enda tråkiga är att när det äntligen blir uthärdliga temperaturer så är jag så förkyld att jag inte orkar vara ute. Hypokondrikern jag gick iallafall till vårdcentralen idag och fick konstaterat att det inte var halsfluss utan vanlig virusförkylning. Jag hoppas nu att viruset kan dö lite fort så att jag får komma ut och rida lite snart.  

Midas benböld har nu spruckit upp och den var inte så äcklig som man kunde befara. Han höll dock på att få ett nervöst sammanbrott när jag skulle göra rent den. Hela han skakade och studsade runt och det var nästan så att jag trodde att han skulle få ett likadant anfall som Bina brukar få. Det hade iochförsig varit lite bekvämt om han hade ramlat och hamnat uppochner för då hade jag iallafall kommit åt att göra rent ordentligt. Som det var nu så fick jag försöka att rengöra lite i farten så det blev väl lite sisådär. Det är ju iochförsig ett gott tecken att han orkar studsa omkring som han gör eftersom det tyder på att han är relativt frisk. Nu är det ju hög tid att även han börjar dra igång inför vårsäsongen.

Jag börjar verkligen längta efter våren och den nya tävlingsäsongen, i år ska det bli extra roligt att komma igång. Förra årets satsning på fälttävlan gav ju bra resultat och fortsättningen blir spännande. Det är många som ska ut på tävlingsbanorna i år, Canja som ska vidare på fälttävlansbanan, Lukas, Love och Lydia som ska igång för försäljning och så Kylie som jag inte riktigt vet hur satsningen ska se ut på. Midas vet jag inte heller riktigt hur jag ska göra med, han kan redan allt och behöver kanske egentligen ta det lite lugnare nu när han har blivit lite äldre. Han skulle nog må bra av att få gå som läromästare egentligen då han älskar att tävla och då kunde få göra det på lägre nivå. Det är ett svårt men angenämt problem när man har så många fina hästar som ska ridas.

Tack och godnatt!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden