Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Lite julefrid

2014-12-23

När jag gick in från stallet ikväll kunde jag inte låta bli att stanna och titta på den fantastiska stjärnhimlen ovanför mitt hus. Ikväll var allt sådär stilla om det bara kan bli när det är riktigt mörkt ute en vinternatt. Det enda som hörs är några små fnysningar från mina trognaste följeslagare som alltid är vid min sida. Även de är lugna och nöjda efter en lång dag med massor av hundäventyr. Att få känna det lugnet som sprider sig när man nattat alla djur på hela gården är ett privilegium som egentligen fler borde få uppleva. En del av den känslan handlar också om att få känna den där fysiska tröttheten som man bara får av att ha arbetat med kroppen hela dagen i lagom takt. Det ger ro i själen att veta att man gjort ett gott dagsverke. Kvällen är på det sättet min favorittid på dygnet.

Lite känner jag mig som Viktor Rydbergs tomte när jag traskar runt på min tysta, mörka gård. Så har jag det många kvällar under den mörka delen av året och jag trivs med det. Vi är vänner, mörkret och jag. Det är en helt naturlig rytm som både kropp och själ trivs med, naturen saktar ned och så gör även jag. Även om arbetsdagen är lika lång som på sommaren så måste man tillåta sig själv att dra ner lite på farten. Det är ju också så att hästarna tar den tid de tar när de äter morgonhöet, inget i världen får dem att äta snabbare. Hundarna kvällskissar inte förrän de har hittat den perfekta platsen för just detta. Jag väljer att bara acceptera detta och lugnt vänta på att de ska bli färdiga. Djur gör livet okomplicerat, de är nöjda om de får leva i sin takt och så länge man ger dem tid så mår de bra.

Vid den här tiden på året handlar väldigt mycket om jul och konsumtion hit och dit. Vissa tycker att vi konsumerar för mycket, andra vill ha mer och ingen är överrens om hur det ska vara med den där julefriden egentligen. Det är inte viktigt att fira jul, det är viktigt att ha frid i själen och att vara nöjd med de bra saker man har i sitt liv. Jag är alltid lika tacksam över den positiva energi jag får från mina vänner och mina djur, den ger kraft de dagar man släpar sig runt i snöslask och elände. Det finns ju faktiskt även sådana dagar även i mitt liv, fast de är så otroligt mycket färre än de bra dagarna. Det svåra är ju inte att hitta kraft de dagar som är bra utan att ha sparat tillräckligt för att klara de som är dåliga och att varje kväll komma till ro och hitta balansen igen oavsett hur många katastrofer man behövt hantera under dagen.

Här på Åkerby finns det iallafall frid, vare sig det är jul eller inte, och idag var det en bra dag:)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden