Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Familjebildning 2...

2009-06-16

Idag har hingstarna fått nya fruar, eller egentligen nygamla om man ska vara noggrann.

Kalle har fått återse Sunny som han faktiskt bott med ett helt år förut. Han har ju gått med Nelly den senaste tiden och hon är väldigt förtjust i honom. När jag släpper ut dem brukar jag först gå ut med Kalle och sedan med Nelly och hon brukar då sätta va i full galopp och skrika när man släpper henne om inte han står vid grinden och väntar. Idag så släppte vi ut Kalle och Sunny först så att han skulle få en chans att återbekanta sig med henne, men han upptäckte inte att det var Sunny som följde med ut utan sprang glatt iväg för att märka revir och andra viktiga saker. Kvar vid grinden stod en lite förvirrad och väldigt brunstig Sunny. Hon fick lov att springa efter honom och pipa lite för att han överhuvudtaget skulle upptäcka henne. När han väl kom på att det var hon så blev han dock överlycklig, hon är nämligen lite snällare än Nelly som har en tendens att vilja fostra honom hela tiden. Nelly däremot är mycket missnöjd med det hela då hon har siktat in sig på att ha en alldeles egen hingst att köra med, men så kan det gå.

På kvällen var det dags att släppa ihop Joop och Titti igen. De har stått bredvid varandra hela dagen för att vänja sig och hon har varit väldigt bestämd med att han ska hålla avstånd, kanske inte det lättaste när man står inom fyra väggar. Det var med stor spänning vi släppte dem eftersom jag inte var helt säker på hur han skulle reagera på fölet och hur arg Titti skulle vara på honom. Det blev dock ett totalt odramatiskt utsläpp, Joop höll ett avstånd på minst 30 meter och Titti verkade väldigt tillfreds med att vara återförenad med sin privata dörrmatta. Hon har annars varit rätt så hysterisk när det gäller att försvara sin lilla fölunge, men hon känner sig antagligen så fullständigt säker på Joop att hon kan slappna av helt.

Lite senare så kom det en leverans från Salsta med ston till Splendid. Han har nu ett ganska så drygt arbete framför sig då de har fölat samma vecka och alltså kommer att brunsta ungefär samtidigt. Det kommer dessutom att sammanfalla med en liten utflykt till Göteborg där han ska ställas ut på en welshutställning. Det är alltså mycket jobb för alla hingstarna för tillfället men ännu har ingen av dem klagat...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden