Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Kallt i år igen

2014-01-22

Då har vi varit på äventyr i Finland igen och det gick denna gång riktigt bra, lilla Kajsa studsade runt med sedvanlig energi och den här gången knep hon både cert och cacib och ett litet BIM. Hon är verkligen en liten stjärna. Curtan och Diddi var också med och de fick båda excellent vilket jag är mycket nöjd med då de fortfarande är väldigt unga och inte färdiga ännu. Nu blir det lite uppehåll på utställningsfronten då Betty ju snart ska valpa och med lite tur så kommer vi snart att få para en viss liten gul dam också:)

Nu har ju den där otrevliga vintern slagit till igen och ännu en gång kan jag bara konstatera att jag avskyr all denna snö och kyla, jag vet ju att det blir vinter varje år men ändå så blir jag lika irriterad när det blir kallt igen. Det är inte roligt alls att traska runt och jobba när man fryser konstant. I år kan man ändå hoppas på en lite kortare vinter då den ju kom igång ganska så sent. Nu trivs visserligen hästarna rätt så bra i kylan, de har det hellre lite kallt och torrt än regnigt och blåsigt. De blir alltid lite vinterpigga vilket är rätt så trevligt när det gäller ponnyerna men mest jobbigt när det gäller halvbloden. Halvbloden är ju nästan dubbelt så stora som ponnyerna men har tyvärr ungefär bara hälften så stor hjärna. För tillfället så har jag fyra stora halvblodsston och dessa går själva i en liten flock. Nu faller det sig inte bättre än att de allihopa är lika korkade så när man ska ta ut och in dem så yrar alla fyra omkring helt utan någon som helst aning om vart de ska. Man kan ju tycka att det skulle vara lite trevligt att få gå in på kvällen och äta lite kraftfoder, men halvbloden fattar inte detta utan de springer ibland tillbaks till sin hage och om man nu skulle glömma att sätta upp alla trådar innan man släpper dem så kan man ge sig den på att de genast hittar hålet och drar iväg i panik. När ponnyerna råkar hitta ett hål någonstans så rymmer de antingen till första bästa grästuva eller så går de hem i förhoppning om att lyckas sno åt sig så mycket mat som möjligt ur höbalen. När halvbloden rymmer springer de planlöst och med sina långa ben har de snart försvunnit så att man får springa och leta efter dem. Ikväll var det en sådan kväll då de vände i stalldörren och sprang i panik ut till sin hage igen. I tretton minusgrader är det inte jättekul att traska efter dem och hämta dem igen och jag vill lova att det osade lite om mig (Sara, om Alva har lärt sig några nya namn på dumma halvblod så råkade hon bara stå lite för nära när jag skulle ut och hämta dem för andra gången, jag ber redan nu om ursäkt för detta).

Nu valde stona fel dag att hålla på och strula då dagen redan var lite förstörd. Jag har fått brev från miljökontoret i Södertälje angående kontroll av mitt avlopp, lite obegripligt enligt mig då jag ju inte byggt något nytt och de redan kollat att mitt gamla inte var ok. Eftersom det gamla inte var ok så har jag ansökt om tillstånd att bygga nytt och på det tillståndet står det att jag har tre år på mig att påbörja bygget. Nu hade jag innan dess fått ett föreläggande om att jag måste sluta använda det gamla och bygga nytt innan förra hösten, men när tillståndet kom förra sommaren antog jag att det var det datum som stod på det som gällde. Nu påstår miljökontoret att det är det första datumet som gäller och så hotar de mig med femtiotusen i vite eftersom jag inte byggt ännu. Man kan ju inte skicka ut papper med olika datum och sedan anta att folk ska tolka det som att det första gäller eftersom det kom först, självklart tror man ju att det sista beslutet ska vara det som gäller. Nu säger handläggaren att det ju är olika personer som ger föreläggande och tillstånd så alltså är det olika saker, men de skickas ju från samma kontor så hur ska jag då kunna veta att det är två olika ärenden.

Handläggaren kunde först inte förstå hur man kunde misstolka det hela och han hade ju tänkt komma ut och diskutera det hela på plats med mig men det lyckades jag avstyra då ett sådant besök ju alltid kostar minst 1300 kronor. Av någon anledning så är miljökontorets tid värd minst 800 kronor i timmen och då räknar man varje påbörjad timme som hel. Har man otur så räknar vissa myndigheter dessutom timmarna efter klockslag, det betyder att om man påbörjar ett jobb fem i två och avslutar det fem över två så debiterar man för två timmar eftersom man varit där två olika timmar. Vi har världens högsta skattetryck men tydligen så hjälper inte detta myndigheterna utan det ska tas ut en massa avgifter där man värderar medarbetarnas tid på ett orimligt sätt. Jag skulle gärna ta emot 1600 kronor för tio minuters arbete...

Tack och godnatt!    

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden