Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Blixtnedslag och svampjakt

2010-08-18

Valparna växer så det knakar, de har nu passerat ettkilosgränsen. Ida krymper dock i samma takt som de växer, men så är det ofta med bra mödrar deras barn är tjocka och präktiga men själva så blir de smala då de ger allt till barnen. Man börjar nu ana att ögonen är på väg att öppnas också så snart är det slut på den tiden då Ida har kunnat smyga in och kika på dem och sedan gå ut igen utan att de upptäcker henne.

Bina och jag ägnade idag en lång stund åt att traska runt i skogen och leta svamp. Svampplockning är en av de bästa terapiformerna man kan hitta, det går inte att stressa utan man måste traska i lugn takt och samtidigt koncentrera sig på att titta ner. Jag har av naturen begåvats med svampögon och brukar därför oftast återvända med ganska mycket svamp. Idag var det kantarelljakt vilket är lite extra roligt. Man har ju sina ställen där man vet att de brukar växa men varje gång man hittar en kantarell så är det som att hitta guld. De kan gömma sig ordentligt men hittar man bara en så finns det oftast fler. Skogens guld när det är som vackrast...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är faktiskt något av en samlare när det gäller mat som finns i naturen. Det ligger ju i människans natur att samla föda inför vintern och det är få saker som är så tillfredställande som att packa in olika svampar och bär i frysen. Det gör fullständigt detsamma att man faktiskt kan gå och köpa samma saker i affären det är ändå lika mysigt att samla ihop dem själv. Faktum är att det aldrig kan bli lika gott med det man köpt som det man plockat själv. Jag tror att mycket av dagens stressrelaterade problem som människor lider av skulle kunna mildras om man bara tog sig ut i naturen och fick samla lite mat.

Naturen är nu inte bara snäll och trevlig utan kan ibland ställa till det för oss. Igår s var det ett himla åskväder och för en gångs skull så passerade åskan rätt över våra huvuden. Blixten slog faktiskt ner på gården och tog helt kål på vår parabol och de digitalboxar som var kopplade till den. Som tur var så hade jag dragit ut elen så att inget annat tog stryk men när jag skulle slå på den igen så började det genast ryka ur min box. Nu har vi alltså ingen tv alls utan får klara oss utan tills vi har löst problemet. Det stora dilemmat är att canal digital har usla villkor när det gäller sådana här händelser, man får köpa ut nya boxar till fullt pris om man vill fortsätta att se på tv med deras abonnemang. Fullt pris är 2000 kronor för en enkel box och 3500 för en HD-box. Detta tyckte jag var mer än hutlöst så jag skällde lite på dem och ifrågasatte varför man inte kunde använda en vanlig box för femhundra kronor som man kan om man har boxerabonnemang, men de sade bara att de inte godkände annat än sina egna boxar. Dessutom så har de lurat på Morfar en HD-box fast han bara hade en tjocktv när han skaffade abonnemanget vilket alltså innebar att han fick betala mer för en box som han överhuvudtaget inte har kunnat utnyttja. Abonnenmanget är nu bundet tom februari nästa år så det är bara att betala vidare. Nu kan vi få ut ersättning på hemförsäkringen men det känns ju inte så kul att ta ut en massa pengar där för att investera i nya boxar med samma usla villkor. Dessutom behöver vi också en ny parabol så det betyder att vi skulle investera en massa i nya saker när vi faktiskt har en gammal hederlig antenn som man kan få in de vanliga kanalerna på gratis om man bara skaffar en vanlig box. Eftersom man nu måste ha någon slags box för att överhuvudtaget se på tv så tycker jag att det är förskräckligt fräckt att ta ut ockerpriser, speciellt av den äldre generationen som ändå har så dålig pension. Lite mer serviceinriktade skulle de ha varit på canal digital, som det är nu så kommer jag aldrig mer köpa något av dem.

Det har verkligen blivit en djungel det här med teven och mycket dyrt i jämförelse med hur det var när man bara hade de vanliga statliga kanalerna. Jag är inte alltid för att man ska förstatliga allt men tevetittandet var lättare när det bara fanns två kanaler som inte visade något av intresse större delen av tiden...

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden