Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Äntligen föl!

2008-05-18

Äntligen har Sunny fölat!!!!

Det blev en liten hingst som kommer att bli svart som sin mor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han är faktiskt inte särskilt lik de andra avkommorna efter Kalle utan liknar mest Jack som såg ut så här när han var ett dygn gammal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arianna och Sunny är ju helsyskon så det är inte så konstigt att deras föl liknar varandra.

Sunny valde att föla stående precis som hon gjorde när hon fick Fighter så fölets första minne här i världen är att han ramlade 1½ meter. Sedan lyckads hon trampa på honom när hon skulle svänga runt för att kolla vad som hade ramlat ut. Som tur var skadade han sig inte av dessa saker men lite klantig kan man ju tycka att hon är. Själva fölningen gick oerhört lätt och hon var inte ens andfådd eller svettig när det hela var färdigt. Jag var nog mer utmattad än hon, känns det som iallafall. Hon valde att föla klockan halv fyra på morgonen och vid halv sex så hade fölet rest sig och ätit så då var det klart. Min stora skräck var ju att hon skulle vara lika dum med det här fölet som hon var med Fighter som hon inte alls tog hand om särskilt bra, därav namnet Fighter, men det verkar som om hon har förstått allt lite bättre den här gången. Fighter fick inte dia från början utan vi fick hålla i henne det första dygnet när han skulle dia och senare fick han kämpa sig till mat från henne. Det slutade med att han tjuvdiade från Amorina som var en mycket snällare mamma. Han kom på att han kunde sticka in huvudet bakifrån och dia samtidigt som Amorinas eget barn åt och på det viset fick han lite extra mat.

Tyvärr så skulle vi åka och tävla vid halv åtta så någon extra sömn blev det inte. Det här har varit en bra helg för Åkerbyhästarna, Arianna kom tvåa i debuten i LA dressyr med 66% och Fiffi tog sin första placering i LA hoppning på andra försöket på den höjden. Jack gjorde två bra rundor i LB och LA och Gino gjorde också en stabil insats.

När vi kom hem från tävlingen parkerade jag bilen och råkade lämna bakluckan öppen varpå Ida och Bina snabbt hoppade in i bilen för att inte råka missa nästa spännande äventyr...Planen var att Ida skulle köra...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och Bina skulle åka med som utkik och passagerare...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter lite övertalning gick de med på att inte dra iväg utan stanna hemma med matte och göra lite nytta istället.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden