Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Intelligent

2014-03-19

Nu har man konstaterat att rasism och låg IQ hänger ihop, kanske inte så överraskande men ändå viktigt. I en studie har man sett att människor med lägre IQ oftare utvecklas till rasister eller konservativa. Det är väl självklart att för att klara av att ha ett öppet sinne krävs det mer av hjärnan än om man sluter sig och följer enkla tankegångar. Det mest typiska är väl att både konservativa och rasister tenderar att lägga ansvaret för sina egna misslyckanden på andra. Det är ju egentligen ganska så enkelt att vara rasist, man kan ju då själv inte ha några större fel eftersom man tillhör rätt ras. Att se sig själv som felfri är ju ganska så trevligt men tyvärr orealistiskt, att göra fel och kunna erkänna det är långt mycket svårare. Det är också svårt att erkänna sina fel och rätta till dem och sedan acceptera samma fel och brister hos andra människor. Det har dock inte så mycket att göra med IQ utan snarare vilken förmåga man har att känna empati. Empati kräver dock lite intelligens då det är svårt att sätta sig in i andras lidande om man inte ens förstår att den andre lider.

Nu är det väl lite enkelt att bara skylla på att alla rasister har låg IQ, det är ändå en kombination av IQ-nivå och miljö som skapar en rasist. Ingen människa föds ju som rasist utan det krävs att någon talar om att det finns en teori om att ras avgör människovärde, det är ju ingen idé som man bara kommer på. Faktum är att de flesta barn inte ens tänker på att det finns något som kallas ras, en människa är liksom bara en människa. Ingen åsikt eller religiös övertygelse är ju medfödd utan man får dem under sin uppväxt och väljer själv vilka man tar till sig. Valet blir dock inget riktigt val om man växer upp i en monokultur där bara en övertygelse är representerad. Vi föds ju som blanka blad som fylls genom livet av text och bilder som hjälper oss att bli de vi blir, vi har vissa verktyg med oss när vi föds men det är miljön som avgör hur vi använder dem. I visa miljöer kan ju även en relativt intelligent människa förminskas och bli trångsynt. 

Rasism och fanatism i alla dess former är enkelt att ta till sig på det viset att det krävs inte mycket eftertanke. Det är ju alltid lättare att avsky eller hata än att öppna sina armar och ta emot alla människor trots att de är olik en själv. Rädsla för det okända kan ju bara existera om saker förblir okända. All form av rasism borde nu alltså bekämpas genom upplysning och kunskap. De flesta problem här världen skulle ju må bra av att fler människor fick mer kunskap och började tänka mer självständigt.

Egentligen så är det ganska så komiskt att man ska behöva forska på något som egentligen är så uppenbart, men det är ju bra att man nu kan säga att det finns bevis när man kallar rasister för idioter.

För övrigt anser jag att sverigedemokraterna och deras gelikar bör bekämpas med just upplysning och kunskap, alla troll spricker i solen!

Tack och godnatt! 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden