Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Föl!!!

2008-05-30

Nu har Kylie fått ett litet stoföl!!!!!

Hon är en riktig luring och vi missade det hela totalt. Igår när vi släppte över dem på nytt bete tittade vi på henne och beslutade att hon skulle få vara ute en natt till för hon såg inte ut som om hon skulle föla de närmaste dagarna. Idag så såg vi inte till henne och fram mot eftermiddagen började jag bli misstänksam så när jag skulle vattna de andra sån tog jag en extra tur med fyrhjulingen och ser man på, där stod hon längst bort i hagen med en liten unge vid sidan. Allt såg bra ut, fölet stod och diade och Kylie var pigg och glad som vanligt. Fölungen är väldigt söt och feminin och har väääldigt långa smala ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kylie är en bra mamma och verkar ha förstått precis hur man tar hand om sitt föl. Det är tur att hon själv har haft en så bra mamma annars kan ston som får sitt första föl vara lite förvirrade och inte riktigt förstå vad de ska göra med det lilla livet. Sunny är också ett fantastiskt klokt sto och hon höll Kylie sällskap längst bort i hagen trots att alla de andra hade gått till vattnet. I naturen så går ju stona undan för att få vara ifred när de ska föla och de andra verkar ha förstått det hela och lämnade dem i lugn och ro. Eftersom Kylie hade klarat allt så bra och alla verkade friska och glada så fick de vara kvar ute i hagen. Det är ju faktiskt den bästa miljön för fölet eftersom det inte finns lika mycket bakterier som det finns inne i boxen och så får de ju frisk luft.  

Fia har alltså nu missat även den sista schansen för året att få vara med om en fölning...

Maria och jag kunde dessutom inte motstå att skämta lite med henne, jag ringde nämligen för att berätta nyheten men då svarade inte Fia så jag ringde Maria istället och lämnade ett meddelande om att det var en häst som inte skulle vara där i hagen och att hon skulle skynda sig ut med en grimma. Det var nog första och sista gången vi fick se Fia springa över hagen. När hon såg mig stå halvt dubbelvikt av skratt så saktade hon ner på farten och sedan fick hon syn på fölet och då gick det upp ett ljus för henne. Att det dessutom var förskräckligt varmt och gassande solsken gjorde det hela lite skojigare, inte för Fia men för oss andra. Tyvärr så har Maria och jag samma taskiga humor som vi ibland utsätter andra människor för. Nu väntar jag på en hämdaktion från Fias sida...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden