Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Vår?

2011-01-19

Det känns lite som om våren är på väg nu när det har varit plusgrader och solsken ett par dagar. Antagligen så är det bara ett stort lurendrejeri och om en vecka så har vi 20 minusgrader och snöstorm igen, allt för att man ska drabbas av hopplös vinterdepression.

Nu har jag inte riktigt kunnat njuta av det fina vädret då hela familjen har legat utslagna av vinterkräksjuka. Jag tänker inte gå in på några detaljer men efter tre dagar så hasar jag fortfarande omkring och funderar på vad jag gjort för att förtjäna detta elände. Hundarna funderar också på varför matten bara suckar och stönar och muttrar varje gång de lite fint frågar om det inte är dags att gå ut (boxerfint innebär på morgonen tre studsande boxrar på en öm mage med kärleksgnuggningar av stora huvuden, Bina är den enda som är förstående och låter bli att delta i morgonceremonin). I vanliga fall är det mysigt att vakna till en lycklig boxerarmé men när man bara vill dra täcket över huvudet så är de ytterst irriterande. De är mycket trevligare så här på kvällen när de ligger och snarkar ikapp. Boxrar sover lite som de lever hela sitt liv, lite i oordning och inte helt tyst (inte helt luktfritt heller om man har råkat tugga i sig fel sak under dagen). Astrid och Archie har fått lära sig att gå ut och roa sig själva då de har betydligt större behov av att rusa runt än de äldre hundarna och de är riktigt duktiga på att hålla sig på tomten när de är ute själva. Ida försöker som vanligt hålla reda på matten och hon blev tom lite sympatisjuk första natten.

Det har ju varit lite turbulens kring det här med avelsorganisationsfrågan den senaste tiden och inte verkar det bli bättre ännu på ett tag. Väldigt många föreningar är helt uppochner då det plötsligt kommer krav från Svenska Hästavelsförbundet som ska vara deras serviceorganisation som i vissa fall är ganska orimliga. Problemet för alla småföreningar är att de måste ha en serviceorganisation och det finns bara en att välja på i dagsläget, alltså finns det ett starkt monopol vilket sätter föreningarna i ett omöjligt förhandlingsläge. Som jag ser det nu så är det enda alternativet att föreningarna går ihop och börjar pressa tillbaks så att man kan skapa ett läge där det råder lite mer jämvikt. SH är ju egentlgen lika beroende av sina medlemsföreningar som föreningarna är av SH så den situation som vi har nu är egentligen helt onödig. Detta riskerar att bli en långdragen historia som kommer att ta mycket tid och energi men om det blir ordning så kan det bli bra för alla.

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden