Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Sönderriven och rödbränd

2009-08-05

Med mycket möda och stort besvär har jag nu lyckats fånga in tre av fyra små vilda kattungar. Den första gick ganska så¨smärtfritt in i buren med lite lock och pock men de andra två orsakade en hel del sveda och värk. Kattunge nummer två lyckades jag grabba tag i när den var upptagen med att jaga ett viftande spö. Detta tyckte den inte om utan skrek i högan sky vilket fick mammakatten att komma springande och försöka bita mig. Jag kom dock undan ganska så bra denna gång, då var det värre med kattunge nummer tre som dels lyckades riva mig och bita mig rätt så ordentligt i båda händerna och dels fick hjälp av mammakatt som nu var rejält arg på den dumma människan som envisades med att lyfta omkring hennes barn. Som tur var hade jag ridstövlar på mig och dessa fick ta den värsta smällen men hon lyckades ändå sätta tänderna i låret på mig, inte särskilt skönt. Det måste ändå ha varit en ganska så intressant syn när jag sprang med en hysteriskt viftande och skrikande kattunge i händerna och en ilsken kattmamma hängande i benet.

Nu är det alltså bara en unge kvar ute i friheten och den tror jag inte att jag kommer se röken av något mer. Kattmamman är hemskt upprörd över allt detta och när vi skulle in och hämta sadlarna som hänger där vi har låst in de tre små monstren följde hon med in och väl där så hoppade hon på mig och bet mig i benet igen. Nu är det inte längre någon som vill försöka tämja ungarna längre eftersom de beter sig så illa så framtiden är inte alltför ljus för de små stackarna.

Idag har jag faktiskt också badat för första gången för året. Även Ida badade för första gången, inte bara för året utan i livet. Till att börja med var hon lite tveksam till det hela men när hon fick syn på tre ungdomar som kastade boll lite längre ut så slängde hon sig ut och började simma. Om det är något som hon inte kan motstå så är det bollekar och hon var så uppslukad av deras lek att hon helt glömde att det var vatten i vägen. Hennes simstil påminner om hennes gångstil lite simning och lite studs på något sätt.

Efter det att tveksamheten hade släppt fanns det ju massor av intressanta saker i vattnet, speciellt på botten. Det där med att stänga ögonen när man doppar huvudet är tydligen inget en boxer gör av sig självt så nu är det en rödögd Ida. Hon tyckte dock att stranden var ett toppenställe, mycket roligare än tävlingar och annat.

Nu sitter vi alltså här, Ida med röda ögon och jag med lite röd mage och rivsår överallt, trötta efter en av sommarens varmaste dagar.

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden