Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Åkerbymästerskapen 2009

2009-12-20

Jaha, då var årets upplaga av åkerbymästerskapen avklarad. Det blev en trevlig tillställning och alla ponnyer och ryttare skötte sig utmärkt. Segrare blev i år Johanna C på Joop. Han har faktiskt vunnit en gång tidigare men för Johanna var det första gången. Tvåa blev Amanda J på Titti som var ganska nära Johannas tid. Det är faktiskt lite roligt att det var det äkta paret som kom högst upp i prislistan, vi har i princip bara dammat av dem lite den senaste tiden och de visar tydligt att tävlingsränderna inte går ur så lätt på gamla ponnyer.  

Vi hade också en "mammaklass" i år och den hade lite andra regler än vanliga hoppklasser. Det gick visserligen på tid men det fanns en jury som delade ut stilpoäng också som man fick dra av från sin tid. Juryn bestod av barnen som med glädje poängsatte sina föräldrar (och Millans pojkvän David). Segrade i den klassen gjorde Maria på Fiffi som faktiskt red nästan lika fort som Johanna och Joop. Det var nog jockeyränderna som satt kvar i Maria för det var en faslig fart redan på uppvärmningen. Ett par tior delades faktiskt ut av juryn, men starkast tia tror jag att David fick som faktiskt hoppade för första gången i fredags (en hel halvmeter hoppade han då). Han svängde mycket snävt men kom inte upp i galopp förrens på sista hindret. En avramling fick vi också se då någon hade glömt att kolla sadelgjorden på Joop innan Amandas pappa Anders skulle hoppa, men det blev iaf en tia för avramlingen.

Efter hoppningen var det fika och så hade barnen en liten uppvisning i käpphästkadrilj (som Ida nästan lyckades förstöra då hon tyckte att även hon borde få springa med). Sedan så tolkade vi lite vilket var mycket uppskattat.

Ponnyerna gjorde verkligen ett bra jobb idag, Joop hoppade tre rundor av mycket skiftande karaktär, först snabbt som ögat med Johanna sedan i travtempo med en något obalanserad David och till sist med svajande sadel med Anders. Alla ponnyerna är verkligen otroligt snälla de tolererar skrikande publik lite galet tempo och svängar samt obalanserade ryttare som inte riktigt vet vart de ska, allt utan att ens bråka litegrann. I år så var det i princip bara mina ponnyer som var med eftersom vi har haft lite otur med halta ponnyer och några som är lite för unga för att utsättas för sådana här galenskaper. Så en liten eloge till Joop, Titti, Sunny, Fiffi, Magic, Splendid och Nelly som verkligen visade sitt fantastiska temperament.

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 1

2009-12-21 11:05:11 - Carro

Grattis JC & Maria! Önskar att jag hade kunnat va med...jag skulle ju jobba men det slutade med att ligga i 39 graders feber o troligtvis halsfluss:(
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden