Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Treårstest

2013-05-18

Idag var det dags för de små treåringarna att bekänna färg på treårstestet. Nybadade och laddade tillt tänderna begav vi oss av till Ökna för att visa deras talanger och de gjorde oss inte besvikna. Jag sprang med fem ponnyer i år, en ganska så lagom dos med löpning alltså. Lilla Molstabergs Miss Marple var bara en ynka poäng från både hopputmärkelse och gångartsutmärkelse, hon blev lite spänd i galoppen som annars är bra men annars skötte hon sig utmärkt. Molstabergs Lavender ville helst inte vara med, men hon fick ändå hyfsade poäng på de första bedömningspunkterna. Jag sprang också med en större welsh som heter Pomona och hon fick dubbla utmärkelser med en väldigt jämn rad som slutade med 9-9 i hoppning. Lille Salstas Top Hat skötte sig mycket bra och fick en hopputmärkelse med 9-8-9, han var bara en ynka poäng från dubbel utmärkelse. Sist ut var lilla Marigold som visade sig vara dagens stjärna. Hon fick väldigt fina poäng, hela 50 i gångarter och 52 i hoppning. Med dessa poäng blev hon dagens bästa i både gångarter och hoppning, poängraden var 998888-99.

Fina Marigold...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var faktiskt inte det lättaste att visa ponnyer idag då det var som att springa i en uppvärmd konservburk, ridhuset är av plåt och när solen gassar blir det hur varmt som helst och jag kan avslöja att det var mycket svettig Johanna som fick pusta ut efter sista ponnyn. Det var ändå en så lyckad dag att det var värt lite svett. Lite extra stolt är jag också över att vi fick mycket beröm av hoppdomaren över hur vi visade ponnyerna. Jag hade ett litet team med mig bestående av Alva och Viktoria som gjorde ett kanonjobb, utan bra medarbetare så är det extremt svårt att få till löshoppningen. Alla måste veta vad de ska göra och så måste man kunna kommunicera under provet så att ponnyn verkligen får en chans att göra sitt bästa. Tyvärr så ser man ofta väldigt mycket viftande spön och människor som springer runt som yra höns på ponnyvisningarna och många ponnyer skulle kunna göra så mycket bättre ifrån sig med bättre förutsättningar. Just eftersom det är så mycket viftande och förvirring så blir man extra glad när domaren säger i högtalaren att detta var en mycket trevlig ponny att döma och att den var mycket väl förberedd och visad. Vi gav oss själva en liten klapp på ryggen på hemvägen eftersom vi fått det omdömet på tre av ponnyerna, duktiga oss:)

Med tanke på ponnyernas fina resultat så blir det nu antagligen en tur till Falkenberg i år också. Ett trevligt dilemma har vi med Marigold, ska hon få gå hoppning eller gångarter...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden