Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Halsont

2010-01-21

Ibland så undrar jag varför jag egentligen ens försöker gå till Järna vårdcentral. Idag har jag varit där med min onda hals igen och äntligen fått lite hjälp.

VARNING, nu kommer en ganska otrevlig beskrivning av tillståndet i min hals! Jag har haft ordentligt ont i halsen sedan förra måndagen och var ju faktiskt på vårdcentralen förra torsdagen eftersom jag trodde att det kanske var halsfluss. Doktorn var sådär lagom nedlåtande och tittade lite snabbt i halsen och sa att det bara var ett vanligt virus och om det hade varit halsfluss så skulle jag ha varit mycket sjukare. Han tog inget prov utan tyckte att han med sin otroliga erfarenhet faktiskt kunde avgöra att det inte fanns några bakterier där genom att bara titta i halsen. Då åkte jag hem och tänkte att jag kanske hade varit lite väl gnällig och att det var väl lika bra att stå ut med halsontet. Halsen har sedan gjort lika ont hela tiden och det har inte gått att varken svälja ordentligt eller sova en hel natt. I natt så hände det då något mycket obehagligt, jag vaknade av att det gjorde ondare och ondare och när jag vände mig  i sängen så kände jag hur det plötsligt liksom sa plopp och så släppte värken lite långsamt på ena sidan. Mycket fundersam klev jag upp och traskade till toaletten för att försöka titta efter vad som hänt. Med hjälp av ficklampa lyckades jag kika ner i halsen och där rann det lite var från ena sidan ( det smakade inte heller så trevligt). Det var så att det hade funnits någon form av böld där som helt enkelt spruckit. Det var bara att skölja och gurgla och sedan försöka sova lite till. Idag så ringde jag och fick tid ganska direkt på vårdcentralen. Väl där så tyckte doktorn (en annan än förra gången) att jag fortfarande såg för frisk ut för att ha halsfluss och bölden syntes ju inte längre eftersom den var tömd så han tyckte nog att jag måste överdriva lite. Nu stod jag iallafall på mig och krävde ett prov även om doktorn inte var helt övertygad om att det verkligen skulle behövas. Mycket riktigt visade provet att det kryllar av streptokocker i halsen och då fick han ge sig. "Det var ju tur att du stod på dig" säger han när jag kommer tillbaks från labbet med provsvaret. Det är väl helt otroligt att man ska behöva tjata sig till en så enkel sak som ett litet bakterieprov bara för att man inte har exakt de symptom som boken säger att man ska ha. Jag vet inte varför jag inte får 40 graders feber eller varför halsen inte har de klassiska prickarna, men har man så ont som jag har haft så länge så borde de väl ändå fatta att det är något som är lite mer fel än en vanlig förkylning.

Jag fick iallafall en penicillinkur och idag har jag vilat nästan hela dagen. Det är inte så konstigt att jag har känt mig lite hängig när kroppen har fått kämpa med alla bakterierna och idag så tog den senaste tidens sömnbrist ut sin rätt och jag har sovit största delen av dagen. Imorgon ska jag tillochmed ta en sovmorgon vilket jag inte haft på evigheter. Förhoppningsvis börjar penicillinet verka ganska snart så att jag orkar ta itu med allt som bara har fått vara eftersom det varit kämpigt nog att bara hasa runt och sköta det mest nödvändiga.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 3

2010-01-22 07:37:04 - Maria

Jag säger bara det doktorer i järna är inte att lita på, med Amandas storebror Anton råkade vi ut för exakt samma sak. Inga prickar där heller men som den envisa mamma jag nu är så tog även de till slut prover ...och visst kryllade det även där med massor av streptokocker.... Envishet är en bra dygd..

KRYA PÅ DIG
Kram
Maria

2010-01-22 12:28:31 - Sophia

Usch och fy för nonchalanta läkare!
Krya på dig!
Kram

2010-01-22 19:26:37 - fian

Som vanligt måste man vara frisk nog att stå på sig hos läkarna..krya på dig
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden