Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Quriosa

2015-02-20

Imorgon bär det av till runsten med en liten ponny som ska få gå sin första täningstävling. Lilla Quriosa fyller fem år i år och eftersom hon är helsyskon med en av de bästa ponnyer jag fött upp, desdemona, så är förhoppningarna höga på att det ska bli en riktigt bra ponny av henne. Quriosa är en bestämd liten dam som har mycket åsikter om livet i allmänhet. Riktigt bra ston är ofta lite egna, de kan ha massor av vilja och om man får dem med sig så kämpar man tillsammans, och då är man nästan oslagbara. Om man inte kan komma överens så är det oftast lite kört. Jag brukar oftast komma bra överens med just sådana ston, vi brukar ha en liten inledande diskussion och sedan komma överens om hur vi ska samarbeta. Det är alltid lika kul att ta sig an ett nytt litet projekt och se vart det tar vägen.

Just lilla Quriosa tror jag kan ta sig långt här i världen då hon har en enastående förmåga att bara fatta allt som gäller hoppning. Hon kan vara lite sur och väldigt vinglig om man travar runt och försöker jobba, men så fort man styr över en bom, vare sig den ligger på marken eller är ett hinder, så spetsas öronen och vingligheten är plötsligt som bortblåst. Troligtvis är det så att så fort det handlar om hinder så är det oftast en uppgift som hon förstår och hon kan då ta tag i det hela och göra sitt jobb. Att bara trava runt på spåret är egentligen inget vettigt jobb, det leder ju ingenstans. Jag tänker oftast på det när jag rider egensinniga ston, att alltid ge dem uppgifter de kan förstå och helst då uppgifter som går lite fort och som är lite roliga. Man kan ju träna dem genom att bara trava runt också, men då dödar man oftast det som gör dem riktigt bra. 

Jag gillar verkligen den här lilla hästen och morgondagen blir ett spännande litet prov för henne. Hon har aldrig varit hemifrån förut så klarar hon detta så vet man aldrig var detta ska sluta ( som tur ändå har man själv varit med desto fler gånger vilket underlättar en hel del för den lilla hästen).

Hon var iallafall en av de vackraste små fölungar jag haft, nu får vi se om hon dessutom är lite begåvad:-) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden