Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Duktiga barn

2011-07-10

Igår blev det en lång dag på Salsta med utställning och ridklasser hela dagen. I ridklasserna var Lucy och Tora och Pärlan och Liann med i first ridden och vann där gjorde Tora. Det var inte de lättaste förhållandena då högtalarna sprakade en del och så blåste det så många ponnyer blev lite spända, men Lucy hon bara traskade på och gjorde inget väsen av att de andra blev skrämda och skuttade runt. Hon fick mycket beröm av domaren som tyckte att hon var en perfekt ponny för first ridden då man säkert kunde skicka ut sitt barn på en så lugn ponny och veta att barnet skulle komma hem lugnt och tryggt. Lilla Pärlan tyckte dock att det hela var lite för läskigt men man får tänka att det var nyttig träning för henne då hon ska ut och tävla hoppning i framtiden. Bäst av allt var dock att när Tora kom ut från banan efter prisutdelning och ärevarv så frågade hon lite förvirrat "vann jag, eller?" Hon fick naturligtvis svaret att så var fallet och reagerade då med ett "Jaha". Man kan ju tycka att den stora rosetten och det faktum att hon fick sitt pris först skulle vara nog med ledtrådar till hur det hade gått men barn är otroligt roliga ibland och tänker inte alltid på sådana detaljer.Lucy fick sedan vara med i den öppna klassen också med Olivia och även där imponerade hon på domaren och vann( Olivia behövde dock inte fråga hur det hade gått efter prisutdelningen, hon är lite mer rutinerad).

Efter ridklasserna var det dags för de små welsharna att visas i utställningsringen. Som vanligt var det ganska många Salstaponnyer anmälda så det blev många varv i värmen. Jag gick faktiskt in i ringen i tredje klassen för sektion a och sedan fick jag inte gå ut ur den förrän utställningen var slut, ponnyerna bara räcktes över i grindhålet. Förutom de små ponnyerna så visade jag en väldigt fin sektion c hingst som lyckades bli bäst i rasen i den sektionen. Aberlour Amber som han heter var jag med och visade på treårstestet också och där fick han ju gångartsutmärkelse och detta var nu den första utställningen han var på så det var ju extra kul för ägarna att det gick så bra. För Salstaponnyerna gick det lite upp och lite ner men det är ju så det är. Det är ju väldigt olika hur de olika domarna vill att ponnyerna ska vara och i sektion a så är konkurrensen stenhård så även om man har en väldigt fin ponny som har vunnit massor av gånger så kan man ibland komma sist i en klass eftersom de andra helt enkelt är lite bättre för dagen eller har något speciellt som just den domaren letar efter. Roligast var att Pärlans dotter Pinglan har växt till sig något alldeles fantastiskt och hon blev faktiskt reserv best in show (där deltar alla sektioner). Lite extra kul var det att hon har tränats och visades av Hanna som är väldigt ung, Pinglan är inte världens lättaste och hon har krävt massor av jobb för att bli i så bra skick som hon nu var. Det var en trevlig dag som vanligt men jag är ganska så mör i benen idag efter all sprint med snabba stopp. Det är lite som att springa idioten men med en ponny i snöret som inte alltid startar och stannar precis när man så önskar så att man dessutom får armträning.

Ida fick under hela gårdagen assistans av mormor eftersom jag var borta. Hon vill helst att man ska hålla sig i närheten så att man kan lägga tillbaks eventuellt bortsprugna barn (de kan ju kravla iväg ett par decimeter). Den större delen av tiden så sitter de dock fast i varsin spene eller så sover de.

Dagens bilder börjar med sovbild framifrån...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte bara valparna som sover sött, även modern deltar i denna aktivitet och man kan nog ana att de har det ganska så mysigt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 3

2011-07-11 16:09:47 - Arnold!

Mina halvsyskon!!!:)(heart)så söta

2011-07-11 19:31:44 - Ann-Britt

grattis till en sådan bra för dig och grattis även till de här två sötnosarna ska bli spännande att se hur de utvecklas Lycka till med odm Kram från oss alla i Löberöd m pappa Roni i spetsen(heart)

2011-07-19 17:58:07

:P:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden