Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Vår

2011-03-20

Äntligen känns det som om våren är här på riktigt, solen skiner och det är faktiskt ganska varmt. Visserligen så har vi fortfarande ett snötäcke men det smälter undan med en väldig fart.

Den här veckan har jag tillbringat mycket tid i telefonen igen. Veckans projekt är att ringa runt till alla rasföreningar som är medlemmar i SH för att förankra en motion som connemarasällskapet har skrivit till SH:s årsstämma. Detta är ett praktiskt demokratiprojekt, om man vill få igenom något i en demokratisk förening så gäller det att få alla att rösta för det man föreslår. Syftet med motionen är att få till en arbetsgrupp som går igenom SH:s verksamhet och hjälper till med den omorganisation som man måste göra för att bli en bra serviceorganisation. Det är alltså en motion som ska leda till en positiv förändring som gynnar alla medlemmar. Att jag lägger ner en massa energi på detta beror på att jag tycker det är viktigt att man samarbetar över rasgränserna för att stärka svensk avel. Det är dessutom väldigt intressant att prata med alla föreningarna och jag lär mig massor om olika raser och hur de gör med olika saker. Det är fascinerande hur engagerade folk är och hur gärna de berättar om sina hästar och hur det fungerar hos dem. Mest intressant är det naturligtvis att prata med de små och lite udda raserna som man inte har haft reda på innan. De vanliga större raserna ser man ju ofta ute på antingen tävlingar eller utställningar men vissa raser har man ingen aning om hur de fungerar. Jag hoppas att det ska gå att få till en oganisation där alla känner sig nöjda, ju mer jag pratar med olika föreningar desto tydligare är det att det behövs en mångfald inom svensk avel.

Astrid har haft en vanlig vecka med en normal mängd snedsteg. Hon lyckades jaga en katt över vägen och halvägs upp till grannen i förrgår. Kattstackarn klättrade upp i ett litet lövträd och Astrid studsade runt nedanför trädet ända tills matten vrålade i sedvanlig irritation. Det såg ganska så lustigt ut då trädet som katten satt i inte hade några löv och var litet och rangligt (jag tror dock inte att katten såg det lustiga i situationen där den satt och vinglade på en tunn liten gren bara en meter från det hemska boxergapet). Igår kväll så försvann hon runt hörnet på huset när vi skulle gå in på kvällen och när jag irriterat sade till henne att hon skulle gå in var hon försvunnen. Hon hade jagat iväg efter en hare och på ca fem sekunder var hon 150 meter bort ute på åkern. Astrid är supersnabb när hon börjar jaga saker och ting och man hinner knappt blinka så är hon helt förvunnen. Som tur är så kommer hon tillbaka lika snabbt när jag ropar, oftast med en lycklig min och hängande tunga. Ida har ju också en förmåga att jaga saker som springer men hon vet att man bara jagar bytet fram till tomtgränsen. Hon står ofta och bara tittar lite fundersamt på barnet som inte stannar för att reviret tar slut. Idag så fick Astrid inte skäll men jag blev väldigt ledsen på henne eftersom hon hade slickat på min kyckling som jag skulle äta till middag. Kycklingen stod på spisen för att svalna lite och jag satt framför datorn när hunden kom in med en nöjd min som såg mycket misstänkt ut. När jag sedan skulle gå och hämta min kyckling så var all sås borta och kycklinegn såg lite för ren ut. Hon hade precis nått upp att slicka runt kycklingen men hon hade inte riktigt fått tag på kycklingbitarna. Det blir snart köksförbud för henne då det ju är lite farligt när hon hoppar på spisen. Inte nog med att hon kan bränna sig hon lyckades faktiskt sätta på en platta för några dagar sedan. Hon är som en helt egen vandrande liten olycka. 

Det är med Astrid som det är med vissa barn, hon kan inte hjälpa att det blir fel hela tiden det bara är så. Hon är bara glad och aktiv och att det sedan inte blir helt rätt beror inte på att hon egentligen är busig utan hon måste bara prova om vissa saker funkar. När hon har lärt sig vad hon ska göra och inte göra så blir det nog bra (hoppas jag...)

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden