Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Nyfikna sexåringar...

2009-02-21

Jaha, nu sitter jag här framför melodifestivalen som resten av svenska folket och funderar över varför alla bidrag suger och dessutom så är det bara rörigt med den där röstningsproceduren som bara är till för att få in så mycket pengar som möjligt. Det var faktiskt bättre förr (nu kom det ett sådant där ålderstecken) då förstod man vad de höll på med och man kunde gissa vilka som skulle vinna. Det blir ju inte ens spännande på det nya sättet eftersom man inte fattar något (jag är kanske för gammal helt enkelt).  

Idag har vi haft besök av min systerson, Robin sex år, som behövde aktiveras lite eftersom Loulou är dålig. Dessutom så firade vi Mormors födelsedag med en liten middag och tyckte att det var trevligt att ha honom med även om inte Loulou orkade ta sig ner. Vi hade tänkt att han skulle få åka lite traktor då han gillar allt som har med motorer att göra, men det är lite skillnad på leksakerna och den stora riktiga traktorn så det var nog lite för läskigt att klättra upp i den (eller tråkigt som han sa). Däremot så var det toppen att få elda skräp i tunnan och springa runt med Ida. Robin kom fram till att Ida var den roligaste hunden eftersom hon lekte med honom hur mycket han ville.

Hon är helt fantastisk med barn och gör allt det de vill, vill de springa runt springer hon med och vill de brottas så gör hon det, säger de nej så sätter hon sig och väntar på vad de ska göra sedan. I Idas värld är alla barn toppen och Robin hamnade högt på listan eftersom han mer än gärna lekte i flera timmar (och mutade henne med kattmat) och hon tittade en lång stund i förnstret efter honom när han åkte. De var hemsk söta ihop och Robin ville nog gärna komma och titta på valparna sedan. Robin hade dock lite problem med det faktum att Ida inte var gift och att pappan till valparna bodde så långt bort. Det är faktiskt lite svårt att förstå förstå för en sexåring att hundar inte behöver sin pappa. Nästa fråga var var valparna var nu, inne i magen var också ett knepigt svar för honom eftersom nästa fråga naturligtvis blev hur de kom ut därifrån. Jaja, Robin åkte nog hem från landet med lite mer information om hundar och hur de föds och vad de äter när de är små, men det är många frågor och funderingar kvar som min stackars syster kommer att få svara på. 

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden