Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Inför åkerbymästerskapen

2012-12-08

Idag har maskingudarna varit goda mot mig, kanske är jag nu tillräckligt straffad för offergropen (nu var ju inte offergropen min utan morfars). Jag fick idag igång min alldeles nya snöslunga utan några problem. Den travade sedan snällt runt halva gården och kastade snö åt alla håll. Jag är mycket nöjd med hur den fungerar då jag nu inte behöver skotta något för hand, den går fram överallt där inte de stora traktorerna kommer åt. Förutom den duktiga snöslungan så startade även motorsågen utan att hosta alltför mycket så att jag kunde såga ner lite granar som skulle användas till att dekorera ridhuset inför morgondagen och som av ett under så startade tom traktorn så att jag kunde harva ridhuset också. Ibland så går ju faktiskt saker som de ska, även om det inte är särskilt ofta på just min gård.

I morgon är det dags för ded årliga åkerbymästerskapen och vi har laddat för fullt. Ett helt gäng med barn var här på kvällen och dekorerade ridhuset och de är nu redo för att visa upp hur duktiga de blivit denna termin. Hästarna har fått inspektera det dekorerade ridhuset och Astrid har provhoppat hela banan tillsammans med barnen. Jag har ockå laddat upp med stora mängder korv och pepparkakor till alla besökare så vi hoppas på en stor publik så att jag slipper leva på överbliven korv det närmaste halvåret (pepparkakorna har jag inget emot att äta upp). Jag kan lova fina uppvisningar av de duktiga barnen samt någon liten överraskning för de som kommere och tittar :) 

Maj har idag varit på återbesök hos friaren och det blev en parning till med tillhörande mopsljud. Av någon anledning så började även lilla Kajsa löpa idag. Det är däremot mindre bra då hon ju är anmäld till utställningen i Älvsjö nästa helg. Man får visserligen åka även om de löper men jag vet inte om jag tycker att det är så kul. Egentligen så hade jag räknat med att de skujlle löpa i februari då Idas schema brukar bestämma den övriga flockens löpschema. Med lite otur så drar även Astrid igång av att Kajsa löper och då faller hela min tidsplan. Tanken var att Maj skulle få sin kull i februari och att Astrid skulle löpa så att hon kunde paras och få sin första kull när Majs var stor nog att flytta hemifrån. Om Astrid löper nu så krockar det ju totalt. Om man nu inte vill ha vintervalpar efter Astrid så måste hon ju nästan paras vid nästa löp. Att få mopsvintervalpar är ju inget problem, men boxervalpar vill man ha på sommaren så att de kan gå ut, annars blir man nog lite tokig på dem. Astrid själv var väldigt gullig som valp men hon klättrade ungefär som spindelmannen över kompostgallren och vrålade ilsket om hon inte fick uppmärksamhet. Tänk om man får åtta små Astridar som klättrar och vrålar, då måste man kunna släppa ut dem så att de blir lite trötta.

Astrid staplade bröderna på varandra för att kunna ta sig ut... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden