Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Den som väntar på något gott...

2011-06-15

De små inlåsta katterna växer så det knakar och har nu öppnat ögonen. Mammakatt är fortfarande lite arg men har nu begripit att jag inte är jättefarlig och att det faktiskt dyker upp mat samtidigt med min ankomst.

Ida som nu har tre veckor kvar har börjat bredda sig lite över magen, men tyvärr inte så mycket som jag hoppats så risken är överhängande för att det blir en liten pyttekull till. Det är ju så med vissa tikar att de inte släpper så många ägg och det är ju äggantalet som styr valpantalet. Ida är helt klart en sådan tik så det är bara att acceptera att kullarna blir få till antalet. Fördelen med små kullar är iofs att man hinner med valparna på ett annat sätt och att Ida kan mata dem så de blir riktigt stora och präktiga. Nackdelen är ökad risk för seg förlossning då det inte trycker på så mycket och dessutrom så är det ganska stor risk för mjölkstockning då de inte hinner äta upp all mjölk. Nu gick det ju väldigt bra med förra kullen och mer välskötta, feta valpar fick man leta efter.

Förra årets tjockisar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi håller nu på och laddar inför årets upplaga av connemarariks som ska vara i Norrköping. I år blev det så att riksen hamnade lite tidigt på året så vi trodde att det skulle bli dåligt med anmälningar, men det har visat sig att det inte stämde. Det är bra med starter så det blir en rolig helg. jag ska bara ha med Arianna som ska gå ridklasser och någon hoppning och dressyr och ställas ut i veteranklassen. Det finns i år en tävling om bästa allroundponny och detta tyckta jag skulle passa henne då hon ju kan allt. Några superpoäng på exteriören får hon kanske inte men ridningen är hennes styrka så det är roligt att få visa upp en veteran i bra ridform.

I ett ögonblick av tillfällig sinnesförvirring råkade jag säga att jag kunde göra en uppvisning med Joop i damsadel och av någon anledning så ansågs detta vara en bra idé så nu har jag övat så att jag har en underlig träningsvärk och några blåmärken. Min lilla förhoppning var att det skulle visa sig att damsadeln inte passade Joop eller att han skulle börja bocka omkring och ogilla idén men tyvärr så blev han på strålande humör av idén och damsadeln sitter som ett smäck. Som det nu ser ut så blir det spegelritt med Joop och Delilah med mig i damsadel. Jag har gjort en hel del uppvisningar i den gamla damsadeln för många år sedan men jag hade av någon anledning glömt bort hur svårt det var att hitta balansen i den. Om jag klarar av programmet på ett bra sätt så är det enbart pga att Joop är världens snällaste och mest förlåtande häst. Jag lovar redan nu att denna bravad kommer att filmas och läggas ut här så att alla som inte åker till Norrköping får se hur det går när man lovar mindre genomtänkta saker. På söndag sker denna uppvisning i lunchpausen på den stora ridbanan :)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 3

2011-06-16 06:55:33 - Maria

Vilken tur att vi ska till Connemara riks just på söndagen.....
ser fram emot en urtjusig ritt(flower)

2011-06-16 12:20:00 - Anki Lind

Ser framemot bilder på Joops och din uppvisning här på hemsidan! Lycka till!

2011-06-20 16:54:04 - Andrea Sartorius

:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden