Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Polishund...

2008-07-09

Idag har vi flyttat på lite hästar för att förbereda för tävlingarna i helgen. På lördag blir det hoppning för stora hästar och på söndag är det ponnyernas tur. Det blir förhoppningsvis en trevlig helg med bra väder och många framgångar för åkerbyhästar. Ida ska starta sin första tävling och har legat i hårdträning. Tyvärr så har hon inte riktigt koll på att man måste hoppa över alla bommar i hindren utan kan ibland strunta i de översta. När hon gör rätt så hoppar hon riktigt bra och vi är nu så långt komna att hon gör rätt i de flesta av sprången. Jag hoppas att vi kan hålla ihop det hela på söndag då det vore bra om hon kunde samla lite meriter eftersom hon ska säljas så småningom. 

Det börjar nu lätta lite på hästfronten då flera av stona har börjat åka hem och nu är det bara några kvar som ska säljas och det verkar vara ganska bra fart på marknaden just nu. Det är väldigt svårt att hitta bra ponnyer just nu och folk ringer som galna om man sätter ut en annons på en hyfsad ponny till ett vettigt pris.

På hundfronten blev det ett väldigt drama idag. När vi hade ätit middag så började plötsligt boxerkompaniet signalera fara. Vi tittade ut men kunde inte se vad det var som de var så upprörda över, så vi släppte ut patrullen som for över gårdsplan vilt skällandes. Bina gjorde som vanligt och stannade vid stallet för att invänta mig samtidigt som hon försökte skälla fram vad som var fel. När vi kom runt knuten så såg vi till vår stora fasa att Agape, som höglöper just nu, uppvaktades av en kortbent herre av okänt ursprung. Som tur var så hann jag avbryta övningarna innan något allvarligt hände och fånga in den lille herren. Han blev snabbt  inlåst i en box där han genast satte sig och skällde. Efter lite funderingar insåg vi att vi aldrig hade sett hunden i fråga förut så det var bara att ringa till polisen. För ovanlighetens skull så var de riktigt snabba och dök upp inom en timme för att hämta hunden. När vi stod där för att lämna uppgifter blev de plötsligt utlarmade på ett inbrott och den stackars hunden åkte iväg i full fart med påslagna blåljus. Vi hoppas bara att han inte är en åksjuk hund...

Ibland undrar jag vad grannarna tänker om oss eftersom det är ganska livat nere på Åkerby ibland med rymande hästar, ambulanser och polisbilar med blåljus. Den som myntade uttrycket " det lugna livet på landet" skulle behöva besöka oss en dag och få sig en dos realism!

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden