Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Vattenläckor

2009-01-08

Förutom No Doubts olycka igår så har det varit ett par ganska röriga dagar den senaste tiden.

I tisdags var vi i Södertälje och slutmätte lilla Magic. Jag trodde att han kanske skulle vara en cm högre om man mätte honom borta eftersom han sträcker på sig lite extra utifallatt det skulle finnas någon som blir imponerad. Trots att han sträckte på sig så var han dock inte mer än 118 cm över havet, inget gränsfall där inte. Han charmade ändå alla som var på mätplatsen som han alltid gör bara genom att stå och se ut som han gör. Han utstrålar nuförtiden en viss värdighet och har ett väldigt självsäkert sätt, han vet om att han är snygg och tror dessutom att han är väldigt stor och imponerande.

Igår fick jag dessutom hålla på och laga vattenkoppar och ledningar då detta växlande mellan värme och kyla gör att de går sönder. På morgonen när jag kom ut så stod Mambo och Lillolle i en dusch så det var bara att byta grenkoppling ovanför vattenkoppen. Det blev balansering på vinglig stege och massor av damm och annan konstig smuts plus en del irritation över osamarbetsvilliga rördelar. Med massor av krångel och trixande så fick jag allt på plats så att det gick att slå på vattnet igen.

På kvällen när Andreas var och undersökte No Doubt så får jag plötsligt se att det börjar spruta vatten på Meshuggah. Det var samma fel som på den första kopplingen jag bytt så det blev samma historia igen med den skillnaden att stackars Olle och Meshuggah var inne och hann bli ganska blöta och lite förskräckta innan jag var klar. Det intressanta är att innan jag hann stänga av vattnet så stog Meshuggah mitt i duschen utan att ens försöka flytta på sig. Hon hade bara behövt ta ett steg bakåt in i boxen för att undvika att bli nersprayad men hon stog bara där och blev helt blöt som om det var helt normalt med inomhusregn. Om man däremot tar ut henne och försöker duscha henne i spolspiltan så protesterar hon hej vilt och beter sig som om vattnet är det farligaste som finns. Hästar är helt ologiska!

Lilla Fia var idag med på sin första riktiga hoppträning och skötte sig utmärkt. Hon beter sig som om hon aldrig gjort annat än att vara ridhäst och verkar tycka att det är riktigt skojigt att få skutta över bommar. Hennes inställning till arbete är helt fantastisk.

No Doubt såg faktiskt riktigt pigg ut idag och det är bara att hålla alla tummar för att hon ska fortsätta vara på väg åt rätt håll. Kalle har fått i uppgift att hålla henne sällskap under dagarna och hon har faktiskt börjat brunsta lite idag till hans stora förtjusning. Han är ju van sedan tidigare vid att stå inne mycket och håller sig väldigt lugn vilket är väldigt viktigt då hon ska stå helt still så mycket som möjligt. De står nu i boxarna bredvid varandra och pratar hela dagarna.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden