Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Semester

2012-07-14

Jag är på semester:) Ja, jag har faktiskt tagit ledigt ett par dagar och åkt till Skåne för att göra i princip ingenting. En dag har vi varit i Falsterbo opch nu har vi inga direkta planer alls, väldigt skönt. Vi bor fyra tjejer i ett litet torp och det blir allt från allmänt tjatter till lösningar på diverse världsproblem.

Utsikt över Falsterbos strand...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För de stackarna som är kvar med ansvar för diverse traktorkörning och annat hemma på gården så började dock inte min semester optimalt. Jag hade väl hunnit ungefär till Linköping när förtsa samtalet kom från förvirrade traktorförare som inte kunde lyfta frontlastaren på traktorn. Efter fyra samtal fram och tillbaka så lyckades vi ställa diagnosen avslitet stag i spaken till hydrauliken och efter ytterligatre fyra samtal hade en snäll stallpappa lovat att svetsa lite och så var problemet löst. Nu kan man ju faktiskt se det så att detta egentligen inte var ett jätteproblem utan att det faktiskt mer var ett test på deras förmåga till vardaglig problemlösning hemma på min gård. Det är egentligen också ett stort test på min förmåga att verkligen lita på att gården och djuren överlever trots min frånvaro.

Det ju ibland lite skönt att få åka bort och inte bara titta på fyrbeningar så att man får sakna det lite och det är därför det inte bara blir Falsterbo i år utan även en del annat. Nu ska jag njuta av den skånska ickesommaren en dag, vad vi ska göra är fortfarande lite luddigt men det löser sig nog.

Tack för idag!   

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 3

2012-07-14 13:16:47 - Carro

Skönt för dig :) , gården klarar sig alltid! Du har gott om fina människor omkring dig som ställer upp om det krisar!

2012-07-15 08:56:31 - Marie

Så väl upplärda som vi alla är på gården, löser vi nog det mesta:)Traktorförarna gör ett toppenjobb:) Men, se nu för allt i världen till att alla däcken sitter innan du startar färden hemmåt;)Ha det fortsatt skönt på semestern8-)

2012-07-15 10:48:03 - Sophia

Hoppas du har lite bättre väder än här hemma! Idag luftade jag traktorn igen :P Helt utan problem. Hästarna mår bra de med!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden