Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Läromästare

2012-04-16

Mina små ponnyer och barn har varit riktigt duktiga den senaste tiden, de tävlar och tränar på som sjutton. De små barnen är ju precis i början av sin karriär,men det ser riktigt bra ut så här långt. Några som kommit lite längre är Amanda och Ida och Ebba och Gino som nu är kvalade till MSVA, riktigt roligt! Det är väldigt bra för de små att ha en sådan som Amanda i närheten, de blir både inspirerade och får en bra förebild när de ser en ryttare som lyckas och som rider trevligt. Om man ska bli en bra ryttare så är det viktigt med goda förebilder och att man får rätt start. I rätt start så ligger inte bara att man har rätt tränare, det gäller även att man han rätt ponny. En bra ponny ska inte bara ha kapacitet, den ska ha rätt huvud också.

Arianna är en ponny som har allt det som en bra förstaponny ska ha, hon lär sina ryttare att rida på ett bra sätt. Faktum är att två av de ryttare som börjat på just henne har gått vidare och gått utbildning på Strömsholm, det är faktiskt ett gott betyg på att starten på deras ryttarkarriär har varit lyckad. Ariannas nya lilla ryttare Wilma har verkligen tur som har fått ta över en så trevlig läromästare som kan lotsa runt henne på alla små tävlingar. Wilma har bestämt sig för att ge sig på en liten dressyrkarriär och Arianna har ju redan vanan inne vilket verkligen märks. De var på sin första pay and ride förra veckan och det var ett nöje att se hur Arianna vid första inridningen rättade upp sig och la i dressyrväxeln. Hon gör precis samma sak om man vill hoppa, har ryttaren inte fixat till rätt tempo så tar hon tag i det hela efter ett par hinder och då är det bara att hänga med.

Arianna och Wilma...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även Splendid och Pärlan var iväg i påskhelgen på pay and jump och de kom båda hem med rosett. Det är väldigt viktigt för barnen att få lite rosetter i början då blir de mer motiverade att fortsätta och det är de ultimata små läromästarnas roll att se till att rosetterna ramlar in så att barnen blir nöjda och glada.

Pärlan och Sara...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Splendid och Alva...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 5

2012-04-16 23:44:00 - karin Östin, karin.ostin@tele2.se

Underbart med din beskrivning av förebilder o vad som är viktigt för de unga ryttarna o vad som är en bra ponny för dem!

2012-04-17 08:34:47 - Gunilla Karlsson

Våra små tjejer är verkligen lyckligt lottade som har dig och dina ponnyer. De har utvecklats otroligt mycket och de tycker det är så kul. Tänk om man själv hade fått den här möjligheten när man var liten... Ett stort tack till dig Johanna som tränar och följer med våra tjejer på tävlingar. Det är lite nervöst i början, men med dig vid sidan om som coachar så går det gallat! (flower)(flower)

2012-04-17 12:46:22

Jag håller med Gunilla, det är kul att nu se hur all träning som du lagt ner med tjejerna ger utdelning och se hur lyckliga tjejerna faktiskt blir när de märker att de kan :):)

2012-04-17 12:47:06 - Maria Kullberg

...skrev ovanstående hahahaha:D

2012-04-17 22:52:36

Roligt att Arianna får tävla vidare i dressyren.
Charlotte har ju som "tidigare ägare på Arianna" plockat upp henne i dressyren och vunnit mkt här nere i Skåne.Nu har hon en renodlad dressyr ponny som hon har gjort om till hopp ponny sedan i höstas. Hon har fått mkt beröm av domare m.m tackvare att hon har tränat Massor dressyr på sina ponnier.Det är roligt att se att dressyren ger fina resultat även i hoppning.
:):) Gunilla Sjöö
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden