Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Kontroller

2010-11-16

Det har nu varit sådär otroligt deprimerande blött som det bara blir i november. En blek liten sol som tittar fram tio minuter om dagen hjälper knappt i detta grådask. Jag längtar nu efter lite lagom med kyla så att man kan gå ovanpå leran istället för att släpa sig runt i den.

Astrid växer så det knakar, man ser nästan hur hon dras ut på längden och höjden för varje dag som går. Hon tar mer och mer över Idas arbetsuppgifter och är mycket duktig på att skälla ut de hästar som springer fel. Ida står nuförtiden mest och tittar på när Astrid kämpar med vallningen på morgonen. Hästarna är ju som tur är väldigt vana vid skällande boxrar och ändrar varken riktning eller fart vad än Astrid gör. Hon är dock mycket nöjd varje gång hästarna har kommit hela vägen ut i hagen och dessutom helt övertygad om att allt var hennes förtjänst (mattens smackande och viftande kan ju omöjligt ha något med saken att göra).

Det här med myndigheter är en intressant historia, idag så kom det ut en inspektör från kommunen som skulle titta på vår avloppsanläggning. För att göra den inspektionen så räknar man med tre arbetstimmar som kostar 880 kronor. Det intressanta är att själva inspektionen tar inte alls särskilt lång tid utan de räknar liksom in restid. Nu försöker inspektören naturligtvis inspektera alla avlopp inom samma område samma dag för att slippa åka fram och tillbaka. Det tar alltså absolut inte tre timmar att inspektera varje enskild fastighet. Nu hade vi dessutom mailat och förklarat att det inte var nödvändigt att de kom ut då vår anläggning är av sådan beskaffenhet att den måste göras om. Han hade dock uppenbarligen inte kollat sin mail och jag fick skylla på att morfar som är 90 år kanske inte hade kommit ihåg att han skulle ringa. Inspektören var snäll nog att tro på min förklaring så nu kommer vi "bara " få betala för den tiden som de beräknar att det tar för inspektören att läsa det formulär som vi ska fylla i och skicka in. Detta kostar 1300 kronor (man börjar ibland undra hur svårt det kan vara att läsa ett papper). Kommunens taxor är faktiskt väldigt svåra att förstå sig på då de tar väldigt mycket betalt för att komma ut och inspektera saker. Man har dessutom inget att säga i frågan då de inspektioner de utför är obligatoriska många gånger. De har ju varit ute i tid och otid och inspekterat stallet och varje gång får man betala hutlöst mycket. Om man fick betala den timlön som inspektörerna har så hade det varit mer logiskt men nu betalar man säkert fyra-fem gånger mer än vad inspektören tjänar i timmen. Det borde bli en väldigt bra avans för kommunen när de tar betalt för dessa tjänster som man oftast inte ens vill ha. Det är klart att det ska finnas kontroller, speciellt när gäller djurhållning, men det känns som om det går överstyr ibland. Att betala tretusen för att en inspektör ska springa runt med ett måttband i en halvtimme är inte precis det man drömmer om att spendera sina surt förvärvade slantar på.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2010-11-17 11:11:43

Hej Johanna! Tack för igår. Du är en fantastisk vän och räddare i nöden. Dessutom har du ett enormt stort hjärta.
Kram Stina(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden