Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Roligt test

2013-10-06

Det kanske är på tiden att jag nu plitar ner några små rader här, klagomålen över min dagbokstystnad har börjat ramla in så det är väl bäst att förklara sig lite. Faktum är att det har hänt så vansinnigt mycket att jag helt enkelt inte hunnit skriva om det. Hästarna har varit här och där och vunnit en massa rosetter, hundarna har varit på ännu fler äventyr och har även de vunnit en massa rosetter. Så var den rekapitulationen av de två senaste månaderna klar:)

Dagens stora äventyr var med Astrid som skulle mentaltestas. Hon är ju en ganska så stabil figur och visade sig idag från sin bästa sida. Mentaltestet var mest en rolig upplevelse i hennes ögon. Först fick man kampa med både matten och en testledare vilket hon naturligtvis var en fena på. Efter det skulle man jaga en liten grå luddsak, detta var nog det enda på hela testet som hon inte riktigt begrep, hon sprang efter den men nosade sedan bara på den. Detta kan kanske vara mattens fel som ju försökt att lära henne att inte jaga och sno saker som släpar då man ju lätt blir lite tokig på att ha boxrarna hängande i diverse grimskaft och longerlinor. Att sedan se en luddsak åka in i ett rör var väldigt intressant och hon kämpade hela tiden ut med att leta efter den. Språngmarsch genom bana med läskiga gubbar var inget problem, skrammel har hon hört förut och overall som far upp var en bagatell. Gubbe med regnrock var mest intressant och den där släden som kom släpandes fattade hon på nolltid att den drogs av mannen som höll i snöret. Det roliga var att domarna inte riktigt såg det jag såg, nämligen att hon genast fattade sambandet med den som drog och själva släden, de tyckte att hon tappade koncentrationen något eftersom hon släppte släden med blicken och tittade bakåt på den som drog, jag skulle vilja påstå att hon snarare hade superkoll på hela processen. Skottfast är hon också, ljud har ju aldrig skrämt henne. Det var mycket roligt att se hennes entusiasm under hela testet, det var nog den roligaste skogspromenad hon tagit och det visade sig tydligt i hennes resultat. Hon fick hela 536 poäng vilket är enormt bra. De kunde inte hitta några rädslor hos henne och i princip ingen aggression. Bäst var nog ändå att när poängen lästes upp så frågade jag lite förvirrat om det var bra poäng varpå domaren skrattade och sa att ja det var bra poäng. Jag har ju inte så bra koll på just den här formen av test då detta var mitt första( förhoppningvis dock inte det sista).

Här är en liten länk till ett klipp från Astrids favoritövning.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151788374723183&set=vb.523118182&type=2&theater

Hästarna har nu börjat flytta in då hösten är här och vi har flera fina ponnyer och några lite för stora ponnykorsningar till salu. Det har verkligen gått väldigt bra med alla inridningar i år och nu är vi äntligen riktigt i fas med allt sådant. Jag har ju legat lite efter i flera år men i år så är alla treåringar inridna och klara tack vare fantastiska Amanda som ridit och ridit hela sommaren.

En av Amandas favoriter, Qalle...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med lite tur så kommer jag nu ha en mer normal arbetssituation och då kanske det blir lite mer dagbok:)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden