Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Kort årssammanfattning

2013-01-10

Så här års brukar det vara dags att göra en liten årskrönika över året som gått. Nu har ju förra året på något sätt glidit förbi och det hände egentligen ungefär samma saker som vanligt. Welsharna vann massor med saker (jag sprang många rundor), några hästar lämnade oss och några nya föddes, Astrid åt konstiga saker, traktorerna brann lite, hade punktering och gick igång igen, livet är alltså lika lugnt som vanligt.

Det största som hänt är egentligen inte en enskild händelse utan mer en pågående upplevelse. Jag har nu fått uppleva hur det är att äga en perfekt gul liten lagom rund mops. Det är en upplevelse som skiljer sig diametralt mot att äga stora hoppande boxrar, man äger inte riktigt mopsen, den äger mer dig.

Världen tillhör alltid mopsen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hundarna visade även framfötterna i utställningsringen, riktigt roligt då deras matte är en total amatör när det gäller hundutställning. Kajsa ska nu fortsätta utställningskarriären under 2013 medans Astrid är ganska klar med detta och ska ägna sig åt att bli mamma istället.

Bland welsharna var det egentligen Carolina som stod ut lite extra, hon vann hela riksfinalen för treåriga gångartsponnyer vilket var lite extra roligt då vi tvekade länge innan vi bestämde vem som skulle åka och om vi skulle åka.

Mina egna uppfödningar har också gått bra under året. Desdemona hoppar vidare i de högsta klasserna i Norge, hon har hunnit bli 15 år (16 år i år) och verkar inte mattas av vad gäller tävlingstakten. Idylle har debuterat MSVA med goda resultat och är nu såld och ska börja om med sin nya ryttare. Look Sharp lyckades komma trea i SM i galopp och spås en lysande galoppkarriär. Det är fler som har tävlat på lägre nivåer också och det är alltid lika roligt att få rapporter.

Det har under året också tillkommit en massa nya små ridande barn som nu drillas stenhårt inför olika ridklasser och annat. Ginas barn har nu fått i uppgift att drilla nya duktiga ryttare tillsammans med några små welshar, en uppgift som passar utmärkt för gamla tävlingsponnyer som Sunny och Arianna, de kan ju nästan allt och har stort tålamod med barnen.

Min egen tävlingskarriär har legat lite i träda då året ägnats åt att renovera gården. Det pågår projekt lite överallt och målet är att allt ska stå färdigt till nästa höst. Ny ridbana är lite pricken över i och det är ju alltid trevligatre att jobba om man har lite snygga omgivningar. När man ska fixa omgivningar som inte är av vanlig trädgårdskaraktär blir det dock många timmar i traktorn då det ska harvas, sås och sättas upp nya staket och då får ridningen stå tillbaka litegrand.

Det nya året ska nu ägnas åt en massa små nya valpar i början och så är målet lite eget tävlande på Ulla som har uppnåt tävlingsbar ålder.

Åren på Åkerby ser ungefär lika ut i stort men det är alla små udda vardagshändelser som gör att livet blir intressant och kanske värt att skriva om så vi får väl hoppas att Kajsa fortsätter att vara mopsig, att hästarna fortsätter att rymma och att maskingudarna fortsätter att vara lite tveksamma i sin välvillighet.

Tack och godnatt!

 

 

 

 

 

  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden