Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Åkerbymästerskapen

2012-12-09

Då har vi avverkat årets upplaga av åkerbymästerskapen. Det blev i år en ganska så kall tillställning men humöret var ändå på topp. Alla barnen visade upp hur duktiga de blivit och det konsumerades en stor mängd korv och varm choklad. Ponnyerna visade också från sin bästa sida, de är ju faktiskt det största skälet till att barnen lär sig så fort som de gör, utan dem skulle det vara omöjligt att lära ut någon bra ridning.

Efter att alla barnen visat upp sig var det dags för själva mästerskapsklassen där vi hade fem startande. Lotterna föll så att Alva fick rida Arianna, Wilma red Sunny, Ebba red Nelly, Angelika red Gullan och Sara fick Splendid. Alla red väldigt snabbt och svängde som äkta proffs, men snabbast av alla var Sara med Splendid, så för andra året i rad fick Splendid stå på förstaplatsen. Sara fick alltså med sig vandringspokalen hem och kan kalla sig åkerbymästare i ett år. Hela poängen med dessa mästerskap är ju att man får rida på den häst man blir tilldelad genom lottning och man måste alltså kunna anpassa sig på tio minuters framridning till en ny häst. Det är en rolig form av tävling och mycket lärorikt då man både måste anpassa tempo och svängar efter vad hästen klarar, men ändå försöka rida fort.

Då vi i år har lite brist på större hästar så blev föräldramästerskapet lite annorlunda. Det involverade fortfarande hästar och hoppning, men inte i den vanliga formen. Föräldrarna fick efter att ha frusit i nästan två timmar tävla i att ta sig upp på häst barbacka. Vi började på c-ponnyhöjd och tog oss sedan upp på stor häst. Det belv en hård kamp mellan Lina och Alex som båda klarade det svåraste testet, upphopp på stor häst med vinterkläder och säkerhetsväst. Det slutliga avgörandet skulle ske genom banhoppning med häst vid hand på tid, men där valde Alex att ge segern till Lina som nu får förvara föräldrapokalen ett år. Nästa år hoppas jag att vi ska kunna avrida föräldraklassen på det vanliga sättet då mina stora hästar då har uppnått lite högre utbildningsgrad (Joppe hade gärna deltagit i år men kunde ju inte ensam bära alla föräldrar).

Jag tror att de flesta hade en rolig dag, jag hade iallafall väldigt roligt och är väldigt glad över att vi har så glada och positiva barn och vuxna i stallet.

Tack för en rolig dag!

 

Antal kommentarer: 3

2012-12-10 12:15:59 - Gunilla Karlsson

Tack själv Johanna för en supertrevlig dag! Det är så kul att se alla glada o duktiga barn och även dina underbara ponnysar som står ut med alla påhitt :) Med en sån bra stämning i ridhuset och med gott fika som du hade fixat, så lyckades vi hålla värmen bra i kylan :)

2012-12-10 20:46:16 - Ebba och Helena

vi är jätte nöjda med dagen men så kallt. bra gjort johanna.;)

2012-12-11 22:22:58 - Karin

Tack för en supertrevlig dag! Jättebra ordnat!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden