Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

GAAAAARRRRRRGGG!

2009-02-02

Ibland kan man verkligen bli tokig på saker som krånglar.

Jag har tydligen betalat en räkning till telia två gånger och fick då tillbaks en utbetalningscheck från postgirot. På den stod det att den går att lösa in på vissa affärer samt på Nordea så jag tog helt enkelt och gick till Nordea då det borde vara det enklaste. Lite irriterad var jag dock på att de skickade pengarna i denna form då de faktiskt borde ha kunnat sätta in dem direkt på mitt konto, men de har väl sina skäl. Väl inne på banken så inser jag att det är 30 nummers väntetid, helt vansinnigt. Nåja, jag tar en lapp och ställer mig för att vänta. Medans jag står där och väntar så tittar jag på kassörskorna som jobbar. De är alla 50+ och hasar omkring i ett tempo som är obeskrivligt sävligt. Kassörskan mitt framför mig är extra långsam och jag blir mer och mer irriterad. Istället för att plinga fram nästa nummer när hon är klar med kunden så väntar hon medans kunden, en pensionär på 80+, sakta går därifrån. Sedan går hon och hämtar en hög med tomma papper i ett annat rum för att ladda sin skrivare. Detta görs i sakta mak och hon bläddrar igenom pappershögen och organiserar den i ett par minuter innan hon stoppar den i skrivaren. Sedan plingar hon fram nästa kund. När den kunden är klar så hasar hon återigen bort genom rummet, denna gång för att hämta en blyertspenna som hon sedan slår sig ner och vässar innan hon plingar fram en kund till. På detta sätt fortsätter hon kund efter kund sakta men säkert.

Efter att ha väntat en smärre evighet blir det äntligen min tur, som tur var inte hos den långsammaste kassörskan. När jag lägger fram min check så säger kassörskan lite snipigt , att det kostar 35 kronor att ta ut pengarna. Vadå, är det inte gratis? Jo om jag hade gått till Pressbyrån så är det gratis att lösa ut checken som Nordea/ postgirot hade givit ut! Sedan frågar hon om jag inte har ett konto på Nordea för då hade hon kunnat föra in pengarna där gratis. Nej jag har handelsbanken då den finns i Järna. Jaha varför hade jag inte gått dit och löst in checken? Jamen det stod ju på den att den skulle lösas in på Nordea eller i vissa butiker! Nej man ska alltid gå till sin egen bank med sådana här ärenden. Varför skriver man inte det på checken! Jamen det ska man ju veta. Hur i h-vete ska man veta det!!!!!!

Jag fick iallafall ut mina pengar ( minus 35 kronor) och gick därifrån. När jag satte mig i bilen så kände jag mig som tjurfäktaren i Ferdinand när han efter att ha slitit sitt hår säger GAAAAAARRRRRRGH!!!!!!!!! 

Nu röstar jag för att man skrotar hela postgirot och stänger alla Nordeakontor och släpper kassörskorna fria!

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden