Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Installning

2009-09-30

Idag har vi påbörjat den lite krångliga proceduren med att stalla in hästar för hösten. Varje år är det ungefär samma problem med att klura ut vilka hästar som ska stå var och vilka som vill stå bredvid varandra. De unga hästarna har ofta egna ideér om vilka deras bästa vänner är och ibland kan stor förtvivlan utbryta om man separerar fel individer. Jag brukar försöka göra listor och planera hur de ska stå, men får alltid ändra planerna vartefter hästarna flyttar in. Några av ungstona kommer att få gå på lösdrift, men de som ska ridas får naturligtvis vara inne. För tillfället så har jag många fler ston än valacker, detta varierar ju från år till år då det helt beror på vad stona klämmer ur sig. Faktum är att jag bara har fyra valacker och faktiskt dubbelt så många hingstar, hela åtta stycken.

De hingstar vi har på gården är faktiskt osedvanligt snälla och trevliga, de bästa barnponnyerna vi har är ju Splendid och Magic, båda aktiva avelshingstar. Även unghingstarna är lugna och sansade och gör inte så stort väsen av sig. De är lite nertryckta av det faktum att det finns så många äldre hingstar på gården, det är liksom ingen idé att börja studsa omkring och vara kaxig när man vet att det står minst fyra fullvuxna starka hingstar i närheten som med lätthet kan ge en en ordentlig omgång stryk. Det är iofs så att de äldre hingstarna inte är så intresserade av att slå ihjäl någon liten unghingst, de har viktigare saker för sig. Planen är nu att jag ska kastrera tvååringarna, men det blir lite besvärligt då båda bara har släppt ner en testikel var. Detta fördyrar det hela då de måste till klinik för att kastreras liggande. Genom åren så är det bara en av mina uppfödningar som behövt detta (Fighter) så det är lite irriterande att det skulle bli två samtidigt.

Idag har jag börjat med att flytta hem unghingstarna och släppa ihop dem med Baresco och så har jag gått över staketet i mina vinterhagar så att allt ska fungera ordentligt. Imorgon ska den stora stoflocken sorteras in i två flockar, en ute och en inneflock, och så ska de som ska gå in sorteras in i lämpliga boxar.

Tack och godnatt!

  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden