Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

seg sommar

2010-06-01

Äntligen har katthuliganerna somnat så att det går att skriva lite på datorn. De har vaken lektid mellan nio och elva på kvällen, precis den tid jag brukar sitta med datorn framför mig. Nu har de somnat i en liten hög på kudden bredvid mig efter att ha galopperat runt helt hysteriskt i en timme. Det gäller att ta tillvara de stunder av lugn som man får, man vet aldrig när de tänker sova igen.

Stona börjar nu komma igång ordentligt med brunster osv, det är bara Sunny som går och kniper så att det aldrig kommer något föl. Hon har haft stora vaxproppar som satt i tre dagar och sedan försvann. Sedan har det droppat vit mjölk i ett par dagar och så har hon vandrat fram och tillbaka i hagen men inget föl har det blivit ändå. Titti ska ju föla kring den tionde juni och hon har nu satt ett ordentligt juver så med lite tur så kommer hon i tid iallafall.

Våren har ju varit lite seg och sommaren verkar inte komma snabbt den heller. Det är iofs precis lagom varmt för att jobba ordentligt med ridningen på unghästarna och vissa av dem gör fina framsteg. Lukas är nu riktigt ridbar och har börjat hoppa lite. Han kommer att bli en fantastiskt trevlig tävlingsponny både i dressyr och hoppning...

Det är verkligen roligt att följa ponnyerna från att de är små håriga unghästar till att de blir eleganta tävlingsindivider.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden