Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Hemmatävlingar

2009-07-10

Imorgon är det dags för tävling igen, denna gång på hemmaplan. I år så blir det stora hästar på lördagen och ponnyer på söndagen. Jag ska bara vara med på Canja då jag inte har några färdiga ungponnyer för tillfället. Jag brukar ju inte ha någon storhäst att vara med på eftersom det bara är lokala tävlingar så det är lite roligt att få vara med för en gångs skull.

Splendid och Magic ska få vara med på ett hörn imorgon och visa upp sig i pausen. Det kan ju tyckas att det är fel klientel att visa upp dem för när det är storhästtävling, men jag tänker att det måste vara många småbarnsföräldrar där som i framtiden kan behöva en fin liten ponny. Det är också så att det är en ganska så trevlig korsning om man tar ett halvblod plus en liten welsh.

Magic har faktiskt fått et halvblodsto på betäckning och vi hoppas att det lyckades även om det blev en del arbete med att få till det. Jag fick faktiskt ta fram grävmaskinen och gräva en gropp som vi ställde stoet i och på det sättet så blev hon lika hög som han. Magic är ju dessutom världens snällaste att betäcka med vilket är tur eftersom han blev tvungen att stå och vänte medans vi baxade in stoet på rätt plats. Sedan var han ju tvungen att kliva på lite försiktigt för att inte putta stoet ur position. Det tog ett par försök innan vi fick allt att funka eftersom stoet hela tiden tog ett steg framåt så att han liksom gled av men när vi till sist fick henne att stå blick still så gick allt bra ( även om Magic vid det laget nästan hade tröttnat på det hela och var på väg att gå hem). Jag hoppas iallafall att alla som får se dem imorgon inser vilka fina små ponnyer de är.

Jag tycker att det är lite underligt att inte fler har insett att det är mycket roligare att ha en liten welsh mountain än att ha en shettis. Det är fortfarande så att man gärna skaffar en shettis som förstaponny åt barnen som de först får kämpa med och som de sedan växer ur väldigt fort. Welsharna är ju lite större och har ju faktiskt en bättre exteriör för ridning än shettisarna, de går oftast i en god balans och rör sig trevligt. Listan på varför welsharna slår shettisarna kan göras lång men det verkar inte som om folk har upptäckt detta. Målet för welshföreningen borde alltså enligt mig vara att ta sig in på den marknad som shettisarna nu dominerar och att marknadsföra sig som den ultimata förstaponnyn.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden