Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Idoga Ida

2008-12-09

Nu har Olga lugnat ner sig lite mer och idag fick hon gå ut med Canja, Kylie och Ulla. De var visserligen inte heller förtjusta i henne och hon skuttade genom tråden igen, men som tur var så stod Ida precis utanför och lyckades faktiskt valla in henne igen. Detta var nog första gången som Ida faktiskt lyckades göra nytta med sin vallning, i vanliga fall så ignorerar hästarna henne bara och gör som de vill trots hennes ihärdiga hoppande och skällande. Efter detta så satte sig Ida utanför hagen i givakt och varje gång Olga närmade sig staketet fick hon en utskällning och i valet mellan de sura halvbloden och den skällande hunden så var det tydligen trevligare med artfränderna. Efter ett par timmar så såg vi att hon iallafall hade lyckats få lite kontakt med Ulla så nu håller vi tummarna för att de ska bli goda vänner.

Vi har nu också vant av Lillolle, detta har gått väldigt lätt och smidigt. Första dagen så gnäggades det lite men nu har de slutat ropa till varandra.  Han fick bli sambo med Mambo som har längtat efter sällskap hela hösten. De äter snällt ur samma krubba och klämmer ut huvudena genom öppningen i gallret tillsammans. Det är så man vill att det ska gå när man vänjer av fölen, lugnt och fint.

Ida har gjort ett gott dagsverke idag med både ganska lång uteritt och idogt staketvaktande. Hon blev dessutom tvungen att bada eftersom hon var täckt med lera från nos till svans efter allt arbete i blötan. Det är tur att vi har varmvatten i spolspiltan så att man enkelt kan spola både hästar och hundar där. Ida är ganska van vid att hon måste tvätta fötterna där varje gång vi ska gå in. Det roliga är att även Bina vill bli tvättad varje gång hon ser att jag tvättar Ida, inte för att det behövs eftersom hon inte kliver i lera, utan för principens skull. Hon kräver även att få klorna klippta varje gång Idas klor klipps trots att hennes inte växer tillnärmelsevis i samma takt som Idas, allt i jämställdhetens tecken. När det gäller andra saker som vem som ska få ta leksaker och sådant så tror hon dock inte på jämställdhet utan där är det diktatur som gäller. Bina lever i en komplicerad värld med många principer medans Ida mest följer med strömmen.  

Ida sover iallafall gott nu, nöjd med sin dag och med några små missade lerkluttar kvar uppe på huvudet.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden