Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Beslutsångest...

2009-02-08

Det blev ingen strålande start på säsongen för Ginabarnen. De gillar tydligen inte Södertäljes ridhus, men det är bara att ta nya tag.

Själv så har jag inte bestämt vilken klubb jag ska tävla för eller vem jag ska träna för, det är ju ungefär ett år sedan jag tränade för någon sist. Vilken klubb det blir beror lite på vem jag vill träna för, det finns många bra alternativ och jag har faktiskt lite beslutsångest. Det är också viktigt att hitta någon som passar till Canja som är lite speciell. Hon är vääääääldigt pigg och känslig och det enda som funkar är att hålla sig lugn i alla lägen och därför är det viktigt att träna för någon som är lugn och inte lägger upp några vilda övningar. Jag har ju tagit det väldigt lugnt med hennes igångsättning , men nu börjar hon kännas redo för lite riktig träning och förhoppningsvis kan vi vara klara för start om någon månad eller så. Det blir nog en försiktig tävlingstart på låg nivå då vi båda är lika ringrostiga. 

Med Midas kan man träna för vem som helst då han kan göra vilka övningar som man vill, det enda är att man måste acceptera att han måste få bestämma tempot lite själv för annars blir han sur. Han blir aldrig dum eller drar iväg men för att hoppa lite högre behöver han få ta lite fart och skutta till före hindret, antagligen pga hans dåliga konstruktion. Idealet är ju att alltid kunna rida i ett jämt och stadigt tempo men för Midas så funkar hans egen metod bäst, det vill säga galopp, studs, galopp, hopp....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Faktum är att Midas egentligen inte behöver så mycket hoppträning då han redan har kommit så långt att han kan det mesta han behöver kunna. För honom gäller det mer att hålla honom fräsch och pigg och i god kondition inför tävlingssäsongen.

Jag har ju så många hästar att rida och så många som ska ut på tävlingsbanan att jag knappt vet i vilken ända jag ska börja. Så här långt så kan jag säga att Canja är ganska klar och Fia är på god väg, Kurt behöver ganska mycket tid till och Midas måste få kondition. De andra står bara ute i hagen och tittar anklagande på mig under sin långa vinterpäls med bilringar runt magen...

Tack och godnatt!  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden