Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Livet enligt Curt-Åke

2014-01-04

Det finns många saker i den här världen som är mer eller mindre väsentliga för en liten mops välbefinnande. Varje mops har en egen liten lista på saker man måste ha och saker som man bör ha. Lille Curt-Åke är inget undantag från den regeln, han har egentligen rätt så många saker på sina listor då han lever ett ovanligt aktivt mopsliv.

 Gullfejs (iallafall enligt matte)...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om man nu frågar lille Curt-Åke så är den absolut mest väsentliga bör-ha-saken ett alldeles eget boxerkompani. Curt älskar sina boxerdamer över allt annat här i världen och de älskar honom tillbaks som tur är. Han är ju ganska så liten och då är det skönt att ha dessa amasoner som kan försvara bostaden. Han är oftast med vid de taktiska mötena men när de väl kommer fram till att ett anfall är nödvändigt så låter han gladeligen flickorna ta täten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som alla små mopsar så har han en något grandios förställning om sig själv och nu när han har blivit så stor att han faktiskt kan lyfta benet och kissa så har han i sin egen värld uppnåt statusen alfahane (han är ju liksom den enda hanen på gården så det är ju delvis rätt). Flickorna låter honom gärna tro att han är något, antagligen tycker de att det är rätt behagligt att ha en sådan liten sprätt som gårdens alfahane, det kunde ju varit mycket värre, matten kunde ju låtit en stor drul som Marlon flytta in. Nu har de en liten artig mops som dyrker marken de går på.

En sak som också är bra att ha är ett eget stall. I stallet finns det ju obegränsat med små godsaker och när det är riktigt regnigt ute så kan man vara ute och leka fast man är ändå inne under tak. Bästa godsaken sitter ändå fast på hästarna och när hovslagaren kommer så är det lite som att gå på kebabrestaurang. Man sätter sig och väntar medans hovslagaren karvar loss godsakerna och sedan blir det buffe. 

I den något grandiosa synen på sig själv så ingår även den helt normala mopsåsikten att "jag finns alltså syns jag". Det är med stor förvåning han noterar att vissa i omgivningen blir irriterade när han sitter kvar när de kommer med bilen eller traktorn. Även hans älskade boxerflickor råkar ju springa ner honom lite då och då, detta tar han dock med jämnmod då de säkert bara råkar vara lite klumpiga...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En sak som man måste ha som mops är en matte med köttbullar i kylskåpet. Utan mat och godsaker skulle man ju snabbt gå under då jakt  inte riktigt ingår i mopsens kompetensområden. Nu anser sig Curt vara mycket kompetent vad gäller kattjakt, men denna leder väldigt sällan till någon form av konsumtion utan är snarare att räkna till motion och därmed förbränning av kalorier. Matten är nu också bra att ha till andra saker som transport till mopsnöjen och som liggunderlag vid kallt väder.

Det är trots all trevligt att man hamnar på måste-listan som matte, det kunde ju ha varit så att man ansågs vara oväsentlig:)

Tack och godnatt!

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden