Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Billie har flyttat

2011-10-24

Boxerflocken har igår minskat något då lilla Billie har fått ett nytt hem. Det är lite tomt efter henne, men samtidigt lite lugnare (och betydligt färre små blöta fläckar). Hon ska bli snickarassistent på deltid och det tror jag passar henne perfekt. Första rapporten har också varit positiv och hon verkar trivas utmärkt, som den lilla clown hon är så har hon säkert sett till att vara mitt i centrum av all uppmärksamhet, vilket är lite lättare när man är ensam boxer i flocken utan konkurrens av en galen storasyster som stjäl showen.

Billie i full fart mot framtiden...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den som kommer sakna Billie mest i familjen är nog ändå Mormor som har tagit lite extra hand om henne. Billie blev ju lite krasslig efter avmaskningen vid åtta veckors ålder och då blev det lite så att Mormor som ändå var väldigt stillasittande med sin brutna arm hade Billie hos sig i knät eller i sängen. Nu så har jag faktiskt en liten tidig julklapp på gång åt Mormor, förhoppningsvis så kommer det hem en liten gul mops i början av december. Än så länge är det tidigt och de små mopsarna som jag har spanat in är bara små korvar men jag håller tummarna för att de växer så det knakar och att en kan få hamna hos oss.

Idag har vi påbörjat den sista delen av höstens installning, stona fick komma in och välja boxar inför vintern. Vissa av stona har haft samma box i ett par år och det är roligt att se hur de av gammal vana traskar rakt mot sin box och parkerar därinne med en liten nöjd frustning. Än så länge är det tillräckligt varmt och bra väder för att de ska kunna vara ute de flesta nätterna men det är alltid skönt att ha boxar och stall redo för de regniga och kalla nätterna. Nu är det bara några små valacker och Joop och Titti som inte har fått komma in, men de har fortfarande ganska bra med bete och verkar inte längta särskilt mycket efter stall och vinterfoder. Det är bara att konstatera att det är lite bättre väder i år än förra året då betet fick ett abrupt slut runt den 20 oktober pga ett snötäcke som inte smälte.

Vid förra årets installning 23 okt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ibland är det bra med bildbevis på hur illa saker kan vara, årets varmare höst med normal lera är faktiskt att föredra framför föra årets snömodd utan tjäle. Jag hoppas på en lång varm höst och en kort vinter med lite snö och en tidig vår, men det kan man nog bara drömma om.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2011-10-28 09:40:45 - fian

MOPS MOPS MOPS!!!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden