Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Små blå piller...

2008-12-26

Idag är det den sista officiella dagen av julfirande, sedan blir allt som vanligt igen. Jag har tagit hand om stallet helt själv hela julen och det går faktiskt ganska bra. Oturligt nog så har jag dock drabbats av muskelinflamation i muskelfästena i höfterna så på morgonen ser jag ut lite som robocop. Som tur är så hade jag kvar antiinflamatoriska tabletter sedan i höstas som sjukgymnasten tyckte att jag skulle ta. Dessa tabletter är väldigt effektiva och gör så att man inte känner av problemet särskilt mycket. Den enda bieffekten av dessa är att man blir fasligt trött och jag tuppar av så fort jag kommer in från stallet för att vila, så nu har jag varvat dagarna mellan att försöka hålla mig vaken ute i stallet och sova framför teven som i koma.

Igår kväll så glömde jag ta mitt piller vilket resulterade i att jag vaknade mitt i natten med värkande höfter. För att kunna sova så måste jag dessutom ligga på rygg med en kudde under knäna då denna ställning av någon anledning gör mindre ont och jag hade råkat somna utan att komma ihåg kudden. Det var bara att stoppa i sig ett litet blått piller och vänta på effekten av detta. Tyvärr så höll sig soveffekten i sig hela förmiddagen också så halva dagen slösades bort på detta sätt, typiskt! De är otroligt starka fast de ser små och oskyldiga ut och ett piller slår ut en i väldigt många timmar.

Julafton blev lugn och trevlig, det enda som saknades var lite barn. Det blir liksom mer jul när det är barn med eftersom de höjer stämningen. Det var ändå trevligt och alla var ganska nöjda med sina julklappar. Jag tänkte åka på mellandagsrean och shoppa en ny kamera i julklapp till mig själv. Jag har verkligen saknat en kamera sedan min gick sönder men det lönar sig nog att jag väntade.

Äntligen har det också fryst på ute så att man kan gå utan att sitta fast i sjunklera överallt. Lite snö på det här så blir allt dessutom rent och fint. Det underlättar enormt att man inte behöver spola hästben hela tiden och det går otroligt mycket fortare att fixa iordning hästarna när man ska rida.

Igår red jag på Kurt för första gången, det gick ganska bra fast han är fasligt okoncentrerad ibland. Han rör sig väldigt stort och taktmässigt och det är verkligen synd att han inte höll sig inom ponnymåttet. Tyvärr så har han en sådan där mellanstorlek som gör att han inte blir tillräckligt stor för att göra sig bra bland halvbloden heller. Även om han är en fin individ så får man inte alls särskilt bra betalt för en sådan som han och det är synd då han säkert blir en trevlig dressyrhäst i framtiden.

Nu ska jag stoppa i mig ett piller och tuppa av för natten...

Tack och godnatt! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden