Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Åkerbymästerskapen 2011

2011-12-18

Det blev en lång lyckad dag idag. Det hela började med att barnen hade pyntat iordning ponnyerna, i år var alla så fint pyntade att det inte gick att utse någon vinnare utan de fick dela på förstaplatsen. Splendid var utklädd till julgran, med belysning och allt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titti var utklädd till julbock...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucy var också pyntad som en gran...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barnen var indelade i lag och höll på väldigt länge för att få ponnyerna såhär fina. Efter maskeradklassen var det dags för en kadrilj som några av barnen hade övat in. De var väldigt duktiga även om ponnyerna inte riktigt var med på att det skulle vara en massa publik och musik i deras annars ganska så lugna ridhus. Den enda som var helt oberörd var lilla Splendid som travade runt som vanligt medans stona fnös och studsade. Efter kadriljen sattes hoppbanan upp och först ut var miniorerna, Linn, Ellen och Nova, som nu har ridit en hel termin. De fick rida banan med bommarna på marken och kunde visa upp riktigt bra lättridning och perfekt styrning. Eftersom Lucy var så upprörd fick Splendid tjänstgöra lite dubbelt och det gjorde han perfekt. Efter miniorerna så var det dags för Ebba och Stella som har ridit lite längre. De fick hoppa över små hinder och nu hade Lucy lugnat ner sig och kunde vara med också. Även dessa barn visade upp lugna och fina rundor med fin styrning.

Sedan var det dags för de lite allvarligare åkerbymästerskapen för de större barnen. Fem ryttare kom till start och samtliga tog sig runt på ett bra sätt men snabbast i år blev Olivia på Splendid och hon fick i år äran att ta med sig pokalen hem. Splendid förtjänar nog årets applåd då han var den som i princip räddade upp hela dagen för barnen, först genom att lugnt trava runt så att stona lugnade ner sig och sedan genom att snällt bära runt på både miniorer mellan barn och sist men inte minst visa sig vara snabbast av alla när det krävdes. Han är otroligt användbar och världens snällaste

När barnen hade hoppat klart så var det dags för föräldrarna. De hade ju övat lite veckan innan och var nu laddade till tänderna. Det roligaste är att se hur de verkligen satsar och helt enkelt bara gasar runt med fara för eget liv (som tur är så har vi kloka hästar som håller balansen vad ryttaren än gör). Det blev en spännande klass där Baresco visade sig vara snabbast med Gunilla i sadeln. Som god tvåa kom Joop med Lina som bara var ett morrhår från segern. Intressant nog så var både ettan och tvåan i föräldraklassen snabbare än segraren i byteshoppningen så barnen kanske ska ta lite tips från föräldrarna till nästa år istället för att reta dem ;)

Som sista punkt på programmet stod en liten julföreställning där barnen spelade upp historien om tomten och Rudolf med röda mulen. barnen var jätteduktiga och Rudolf spelades förtjänstfullt av Titti som inte ens viftade med ett öra när vår släde på hjul välte och tomten ramlade ur.

Titti med röd mule och liten släde på släp...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter detta lilla teaterstycke var vi till slut klara med dagens uppvisningar och jag tror att alla var nöjda. Man vet att det har varit en rolig dag när en sjuåring efter sex timmar i snöslask och kyla säger att detta var nog nästan den bästa dagen någonsin.

Man måste verkligen medge att ponnyerna är verkligen användbara, de ställer upp på nästan alla våra underliga ideér utan att knota och även de gånger de tycker att vi går för långt så är protesterna väldigt försiktiga. Nu är det dock dags att börja ladda om inför nyårshoppningen då vi har utmanat Hölö ridskola och då är det dessutom maskerad (allt för att föräldrarna ska ha något att göra under julen). Jag hoppas att det kommer lika mycket publik då och att vi får ytterligare en rolig dag. Det är ju så att här på gården tar det roliga nästan aldrig slut då vi även planerar att ha öppet hus i vår samt en utställning framåt hösten så det finns alltid något att öva inför.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 10

2011-12-19 08:36:53

Jätte kul att se och läsa om "Julmästerskapet".;);)Gunilla

2011-12-19 11:37:53 - Millan, nyvretenssstuteri@hotmail.com, blogg.passagen.se/ostergrytinge

Håller med föregående, jätte roligt läsning & vilka härliga barn & ponnier :) ( & vuxna :) )
Ha det bra !

2011-12-19 15:52:27 - Sophia

Vad fina alla var! Och duktiga, grattis till Gunilla och Olivia! :)

2011-12-19 19:01:21 - Sara & Alva med familj, www.qiwrons.se

Det blev verkligen en rolig dag! Kul att se alla duktiga barn och föräldrar. Jätte tack till dig Johanna som bakat och fixat så fint fikabord, håller med underbara ponnier och tränat och engagerat dig med teater och allt! Du är en pärla! Det du ger våra barn betyder så mycket (flower)
Nu laddar vi om till nyårshoppningen!

2011-12-19 20:48:28 - fian

Ja, det var ju bäst för Möller (Lina Jardhagen) att visa vad hon går för, Valåkerrevansch säger jag!!!

2011-12-20 13:12:12 - Carro

Tack för en superdag! Alex tänker träna nu till nästa år så han kan galoppera! Till o med Mino ville börja rida nu, heja, heja familjen!

2011-12-20 16:25:20 - Anita Träff

Verkligen spännande att få läsa om den lyckade dagen! Nästa år vill jag vara åskådare!!:)

2011-12-21 22:09:56 - Lina, lina.jardhagen@telia.se

Tack Johanna och alla för en fantastiskt rolig dag!

2011-12-22 03:58:25 - Margita Jonsson, margita.jonsson@hotmail.com, Harvarvägen1815023Enhörna

Vilka underbara och duktiga barn, med stöd av "duktiga föräldrar" som pyntat och fixat hästarna så fina..Ellen och Lova är våra söta och gulliga grannbarn..Önskar dom och övriga duktiga barn..EN RIKTIGT GOD JUL med massor av klappar(inlove)

2012-10-12 20:59:12

världens bästa dag:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden