Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Finn RC 38 in memorian

2008-09-16

Ikväll fick jag den sorgliga nyheten att Finn har fått somna in. Han uppnådde i år den aktningsvärda åldern av trettio år och har på senare tid börjat visa lite tecken på trötthet. Han vilar nu under ett träd på den äng som han och Emma har delat de sista åren.

Han har under de år han stod hos oss satt stora spår i min avel och återfinns i stammen hos nästan alla ponnyer som fötts hos oss. Han var en enormt sund häst som inte har varit sjuk en dag i sitt liv och den hållbarheten verkar han nedärva till sina avkommor. De har också fått en fin hoppteknik och utstrålning av honom.

Hans fruar var hans största kärlek här i livet och i synnerhet Emma som han levt sina sista år med. Hon är dräktig i år igen så nästa vår kommer det sista fölet efter honom att födas. Han var en fantastisk pappa som verkligen tog hand om sina föl. Många föl har föredragit honom framför sina mödrar och han har haft ett otroligt tålamod med sina busiga telningar.

 

 

 

 

 

 

 

Finn bodde här på Åkerby från 1996 till 2005. Han var en stor personlighet och jag kommer minnas honom för hans vänliga utstrålning och enorma karisma. Under sina år här på Åkerby var han kung på gården och jag är mycket tacksam att jag fick chansen att ha denna fantastiska individ hos mig under så många år.

Så, tack för allt Finn och vila i frid !

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden